profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievu invāzija pirmajā formulā (FOTO)

Artūrs Virbulis 22.10.2013 - 12:20 Krievu invāzija pirmajā formulā (FOTO)
Daņila Kvjats. Foto: Red Bull

Vakar vakarā „Toro Rosso" vienība pārsteidzoši paziņoja, ka par Daniela Rikjardo, kurš pēc šīs sezonas pāriet uz „Red Bull", aizstājēju nākamgad kļūs 19 gadus jaunais krievu braucējs Daņila Kvjats. Tādējādi viņš jau ir otrais krievu pilots, kurš nākamajā sezonā startēs pirmajā formulā, jo „Sauber" vienībā F1 debiju svinēs 18 gadīgais Sergejs Sirotkins.

Uz „Red Bull" jauniešu komandas - „Toro Rosso" - otro vietu pretendēja virkne jauno autosportistu, tomēr beigu beigās itāļu vienība lēma par labu Kvjatam. 19 gadīgais pilots šogad aizvadījis ļoti veiksmīgu sezonu: GP3 seriālā viņš atrodas otrajā pozīcijā un vienu posmu pirms beigām vēl arvien cīnās par čempiona titula, savukārt F3 Eiropas čempionātā Kvjat, aizvadot vien daļēju sezonu, izcīnījis piecas pjedestāla pozīcijas. Viņam par labu noteikti nāca arī piedalīšanās „Young-Driver-Test" F1 testos Silverstounā, kuros viņš komandas vadībai iekrita acīs ar labiem rezultātiem.


Sergejs Sirotkins. Foto: Sauber

„Viņš mūsu komandu jauno braucēju testos pārsteidza ar labiem rezultātiem un informatīvām un tehniskām atsauksmēm. Daņila ir ļoti talantīgs pilots, ko var redzēt arī pēc viņa rezultātiem jauniešu sacīkšu seriālos. Viņš var būt drošs par to, ka mēs liksim lietā visu mūsu pieredzi jauno braucēju attīstīšanā, lai piedāvātu vislabāko startu viņa pirmās formulas karjerai," tā par savu jauno pilotu izsakās „Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts.

Pats Daņila Kvjats, protams, ir sajūsmā par komandas lēmumu: „Tie ir lieliski jaunumi. Sapņi piepildās. Kopš es sāku nodarboties ar kartingu, es gribēju tikt pirmajā formulā un tagad šī vēlme ir kļuvusi par realitāti. Fakts, ka es Itālijā esmu kā mājās un runāju itāļu valodā, man noteikti palīdzēs ātri kļūt par daļu no komandas." Jāatzīmē, ka bez šī gada veiksmīgās sezonas Kvjats var lepoties arī ar pagājušā gada čempiona titulu Formel Renault 2.0 seriālā.


Vitālijs Petrovs. Foto: AP

Lielākais zaudētājs šajā visā ir portugālis Antonio Fēlikss da Kosta, jo tieši viņš tika uzskatīts par reālāko kandidātu uz „Toro Rosso" vietu blakus Žilam Ērikam Vernam. „Tas sāpina, bet es priecājos par Daņilu un faktu, ka šī vieta tiek kādam no „Red Bull" talantiem. Es mīlu jūs visus, manus atbalstītājus un fanus, jūsu atbalsts bija neticams. Vēl nekas nav beidzies," kareivīgi noskaņots ir Antonio Fēlikss da Kosta.

Bez iepriekšminētajiem jaunajiem krievu talantiem F1 nākamgad vēlas atgriezties arī Vitālijs Petrovs. Pēc divām „Renault" un vienas „Caterham" sezonas 29 gadus vecais krievu pilots šosezon pazaudēja vietu pirmajā formulā. Tomēr viņš nesen kādā intervijā krievu portālam atzinis, ka šobrīd tiekot intensīvi strādāts pie atgriešanās. „Mēs strādājam pie tā, viss iet noteiktā virzienā. Visas komandas cīnās ar finansiālām problēmām, tādēļ visi grib pieredzējušu braucēju, kam līdzi nāk vismaz zināms atbalsts. Uz doto brīdi man viss tas ir," par savu atbilstību F1 nešaubās Vitālijs Petrovs. Kā reālākais variants šobrīd figurē „Marussia", kas kā krievu komanda nākamgad savās mājas sacensībās Sočos varētu startēt ar krievu pilotu pie stūres.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png