profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Poļu sportists rallija dēļ riskē ar iespēju kļūt paralizētam

Mārtiņš Jankovskis 21.10.2013 - 23:53 Poļu sportists rallija dēļ riskē ar iespēju kļūt paralizētam
Mihals Koščuško. Foto: Emocje do pełna

Vācijas WRC rallijā pēc pieciem ātrumposmiem desmitajā vietā atradās polis Mihals Koščuško, taču turpinājumā pilots veselības problēmu dēļ bija spiests izstāties. Kā izrādās, tad pēc kāda no tramplīniem pilots iedzīvojās mugurkaula savainojumā (lauzts skriemelis).


Lielāko sezonas daļu poļu braucējs brauca ar Mini WRC automašīnu. Foto: ewrc.cz

Ārsti paziņoja, ka sportistam bez rallija būs jāiztiek vairāki mēneši, taču sportists uz savu atbildību nolēma jau pēc trīs nedēļām startēt Polijas ERČ posmā, kurā viņš ar ''Ford Fiesta R5'' automašīnu finišēja ceturtajā vietā. Kā tagad noskaidrojās, tad šis pārgalvīgais solis no sportista puses pārvilcis svītru viņa startiem šīs sezonas atlikušajos posmos. Poļu sportists atklāja, ka, neskatoties pat uz to, ka viņš rallija laikā nesāja speciālu korseti, trauma saasinājusies. 

''Izrādās, ka manas traumas sekas tomēr ir daudz nopietnākas nekā sākumā likās. Būs nepieciešams ilgs laiks, lai mugurkauls pilnībā sadzītu. Ja rallijā brauktu tagad, tad sekas varētu būt ļoti sliktas (iespējams, paralīze). Startēt ar lauztu mugurkaula skriemeli nebija viegls lēmums, taču man pat galvā neienāca doma, ka es varētu izlaist mājas ralliju. Diemžēl tas rallijs tikai saasināja manu traumu, kas tagad man liegs sacensībās piedalīties vismaz trīs mēnešus,'' saka Mihals Koščuško.


Divos rallijos
Koščuško brauca ar Ford Fiesta WRC automašīnu. Foto: ewrc.cz

Jāatgādina, ka Horvātijas ERČ posmā avāriju piedzīvoja Germans Bonefī, kuram ārsti arī konstatēja lauztu mugurkaula skriemeli. Pēc savainojuma franču ārsti viņam kategoriski aizliedz startēt sacensībās, jo tas varot beigties ar paralīzi. ''Ja pēc savainojuma brauktu un atkal piedzīvotu avāriju, tad es riskētu, lai paliktu paralizēts. Negribu neko tādu piedzīvot, tāpēc klausīšu dakteriem,'' tā Germans Bonefī.

Poļu sportists Koščuško šogad startējis deviņos rallijos (septiņos WRC). Viņa labākais rezultāts WRC posmā bija uzrādīts Sardīnijas rallijā, kur pilots, pirmo reizi startējot pie Ford Fiesta RS WRC automašīnas stūres, finišēja septītajā vietā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png