profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons: savu naudu liktu uz Fetelu

Artūrs Virbulis 18.10.2013 - 17:01 Hamiltons: savu naudu liktu uz Fetelu
Luiss Hamiltons. Foto: Mercedes

Pagājušo svētdien „Red Bull" pilots Sebastians Fetels izcīnīja savu piekto uzvaru pēc kārtas, pārliecinoši pierādot, ka trīskārtējais F1 čempions un „Red Bull" uz doto brīdi nav pārspējami. To sapratis arī „Mercedes" līderis Luiss Hamiltons, kurš atzinis, ka savu naudu noteikti liktu uz vācieti Fetelu.

Ja Fetels Suzukas trasē svinēja savu nu jau piekto uzvaru pēc kārtas, tad Hamiltons jau septītajā aplī piedzīvoja izstāšanos. Jāatzīmē, ka Hamiltona izstāšanās iemesls bija neliela sadursme īsi pēc starta ar Fetela. Tā noveda pie aizmugurējās labās riepas defekta, kas attiecīgi arī sabojāja automašīnas apakšu. Drošības iemeslu dēļ komanda un Hamiltons nolēma sacīkstes neturpināt.

Luiss Hamiltons atzīst, ka bez šī incidenta būtu bijis iespējams „pacīnīties par pjedestālu". Tomēr iesaistīties cīņā par uzvaru Japānā nebūtu bijis reāli. Vēl jo vairāk: 2008. gada čempions nerēķinās ar to, ka pēdējos četros sezonas posmos - Indijā, Abu Dabi, ASV un Brazīlijā - viņam būtu iespēja izcīnīt otro šīs sezonas uzvaru.


Fetels un Hamiltons. Foto: Sutton Images

„Mēs esam apturējuši mūsu auto attīstību un „Red Bull" mums ir tālu priekšā," savu pesimistisko redzējumu pamato Hamiltons, piebilstot, ka atlikušajā sezonā maksimālais iespējamais ir „pāris solīdi rezultāti punktos". Protams, ja vien „Red Bull" piloti Fetels un Marks Vēbers neizstājās no sacīkstēm. Tomēr ar šo pilotu izstāšanos viņš nerēķinās. Tieši pretēji - „Mercedes" līderis uzskata, ka Fetels varētu uzvarēt visos četros atlikušajos posmos: „Ja viņu nepiemeklēs tehniski defekti, tad tas viņam visdrīzākais izdosies. Es savu naudu liktu uz viņu. Kādēļ gan ne? Viņš taču vienkārši vizinās."

Ja Fetelam patiešām izdotos uzvarēt arī atlikušajos četros posmos, tad viņš ar šo izcilo sniegumu F1 rekordu sarakstos panāktu itāli Alberto Askari, kurš laika posmā no 1952. līdz 1953. gadam izcīnīja deviņas uzvaras pēc kārtas. Visvairāk uzvarās pēc kārtas otrajā vietā šobrīd ir Mihaels Šūmahers, kurš 2004. gadā uzvarēja septiņos posmos pēc kārtas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png