profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WTCC varētu pievienoties arī Mercedes automobiļi (FOTO)

Artūrs Virbulis 15.10.2013 - 20:30 WTCC varētu pievienoties arī Mercedes automobiļi (FOTO)
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series. Foto: Autoblog

Frankfurtes auto izstādē Mercedes prezentēja sacīkšu auto konceptu Mercedes CLA 45 AMG Racing Series, kuru, attīstot sacīkšu auto klientu segmentu, plānots piegādāt privātām autosporta komandām. Tagad autosporta presē izskanējis jautājums, kurā seriālā tieši šī koncepta „sērijveida" versiju mēs nākotnē varētu redzēt startējam.

Redzot sacīkšu CLA dizainu un ņemot vērā tā tehniskos parametrus, kā viens no pirmajiem autošosejas seriāliem nāk prātā pasaules salona automobiļu čempionāts (WTCC). Līdz ar Citroen un Sebastjana Lēba publisko lēmumu 2014. gadā pievienoties WTCC, šis seriāls ir ieguvis pilnīgi jaunu mediju un autosporta līdzjutēju uzmanību.

Kā atzīst kāda AMG pārstāve, tad ar šo konceptu „mēs vēlējāmies pārbaudīt potenciālo komandu interesi un rezonansi par vēl vienu sacīkšu automobili AMG rindās". Šis auto varētu tikt izmantots dažādos autosporta seriālos, „tas, protams, attiecas arī uz WTCC". Vismaz teorētiski, jo Mercedes komunikāciju vadītājs Volfgangs Šatlings paskaidrojis, ka „piedalīšanās salona automobiļu čempionātam nav plānota".


Foto: Autoblog

Turpinot gan Šatlings skaidro, ka „mēs principā varam iedomāties klienta uzdevumā attiecīgi ieinteresētai komandai izstrādāt šādu automobili". Tomēr nekas vairāk, t.i. ražotāja atbalsts un piedalīšanās seriālā nekādā gadījumā netiek plānota. To apstiprina AMG pārstāve, sakot, ka „rūpnīcas komandu paplašināšana ārpus pirmās formulas un DTM nenotiks".

Tādējādi, lai startētu WTCC ar tādu auto kā Mercedes CLA 45 AMG, privātai komandai šis sacīkšu projekts būtu jāuzņemas uz sevi un jācīnās pret ražotāju atbalstītām komandām kā Honda un Citroen. Tomēr tas noteikti būtu interesantāk, nekā nākamgad startēt ar aktuālās paaudzes spēkratiem, kurus nākamgad nomainīs jauni, par aptuveni 1,5 sekundi uz apli ātrāki modeļi. Vecās paaudzes auto nākamgad būs savs atsevišķs kopvērtējums, jo tie visdrīzāk nespēs konkurēt ar jaunajiem modeļiem.

Tā kā ne visas privātās komandas ir gatavas brīvprātīgi braukt pa pēdējām vietām, un esošie ražotāji ar jaunās paaudzes auto nākamgad vēl nevarēs apgādāt visus dalībniekus, tad komandas uz doto brīdi meklē alternatīvas. Šāds CLA 45 AMG iespējams varētu būt alternatīva, jo Mercedes striktu nē šī sacīkšu modeļa izmantošanai WTCC nav devis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png