profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Poļu zvaigzne Kubica izvirza savus nosacījumus

Mārtiņš Jankovskis 14.10.2013 - 13:52 Poļu zvaigzne Kubica izvirza savus nosacījumus
Roberts Kubica (pa labi) kopā ar stūrmani. Foto: Citroen Racing

Tuvojas tas brīdis, kad pasaules rallija čempionāta (WRC) komandām būs jāizvēlas sev braucēji nākamajai sezonai. Daudziem vadošajiem braucējiem pēc šīs sezonas beidzas līgumi ar šī brīža komandām, bet citiem ātriem pilotiem nemaz tādu līgumu nav. Šobrīd ir skaidrība tikai par VW rūpnīcas komandu, jo gan Sebastjanam Ožjē, gan Jari Mati Latvalam ir līgums arī uz nākamo sezonu.

Kā nesen atzina Citroen komanda un tās galvenais naudas devējs Halids Al-Kasīmī, tad izvēle par to, kurš pilots Citroen vienībā brauks nākamajā sezonā, tiks izdarīta pašā pēdējā brīdī. ''Mēs gaidīsim līdz pēdējam brīdim. Šobrīd durvis vaļā ir visiem. Esam jau uzrunājuši pāris braucējus. Mašīna ir spējīga uzvarēt, tāpēc mums jāizdara spiediens uz braucējiem. Šobrīd izskatām iespējamos variantus,'' saka Al-Kasīmī.


Šobrīd pilotu izvēlē liela loma ir Al-Kasīmī. Foto: Citroen Racing

Kā atzina Citroen komandas vadītājs Īvs Meitons, tad pilotu izvēle vairs nav tikai viņa pārziņā, bet arī citu cilvēku rokās. ''Abu Dabi un Total ir mūsu galvenie partneri. Pirms pieņemsim lēmumu, to noteikti saskaņosim ar viņiem. Negribam pieņemt braucējus, kuri nav mūsu atbalstītāju redzeslokā.''

Šobrīd pēdējās baumas runā par to, ka Tjerī Noivils un Miko Hirvonens nākamsezona pārstāvēs jauno Hyundai rūpnīcas rallija komandu, tikmēr citi avoti ziņo, ka Noivils varētu atgriezties Citroen.


Roberts Kubica trasē.
Foto: Citroen Racing

Tāpat runā, ka Citroen augstākajā līmenī varētu startēt polis Roberts Kubica, kurš atzinis, ka viņš WRC paliks tikai tādā gadījumā, ja varēs startēt augstākajā līmenī. ''Esmu ieinteresēts turpināt, ja man tiks piedāvāts labs variants. Tuvākajās nedēļās mums būs sarunas, pēc kurām redzēsim, vai varam par kaut ko vienoties. Ja rallijā nebūs laba varianta, iespējams, atgriezīšos šosejas sacensībās. Ja turpināšu startēt rallijā, tad man nepieciešama laba programma ar labiem rallijiem un daudz testiem, lai varu attīstīties,'' saka Kubica, kurš šobrīd WRC2 čempionātā ir pirmajā vietā.


Foto: Citroen Racing

Nav izslēgts, ka Kubica nākamsezon brauks M-Sport komandā. ''Jā, mēs esam runājuši ar Kubicu, bet mēs runājam ar vairākiem braucējiem par nākamo sezonu. Nav šaubu, ka viņš ir ātrs. Esmu pārliecināts, ka viņš var kļūt tikai ātrāks,'' saka Malkolms Vilsons.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png