profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Piecas latviešu ekipāžas kaujinieciskā un jautrā noskaņojumā uzsāk cīņu Vācijas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 10.10.2013 - 23:45 Piecas latviešu ekipāžas kaujinieciskā un jautrā noskaņojumā uzsāk cīņu Vācijas rallijā
Pagājušā gada uzvarētājs Matiass Kāle. Foto: ewrc.cz

Arī šogad paralēli Sāremā rallijam Igaunijā, Vācijā norisināsies Lausitz rallijs, kas ir vienīgais posms Vācijā, kas norisinās pa granti. Ja pagājušajā gadā šajā rallijā startēja trīs latviešu rallija ekipāžas, tad šogad šis skaits pieaudzis jau līdz piecām - Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe, Aleksandrs Grīva/Jānis Veilands, Gints Bremze/Toms Freibergs un Edijs Bergmanis/Kārlis Bergmanis. Jāatzīmē, ka uz starta izies vēl divas Latvijas rallijos redzētas ekipāžas - Aleksejs Mersijanovs un Jurijs Osokins, kuras brauks Vorobjovs Racing komandas sastāvā.


Foto: ewrc.cz

Tie, kuri varbūt neatceras pagājušā gada rezultātus, jāatgādina, ka toreiz uzvaru savā mājas rallijā svinēja nesen Kurzemes rallijā redzētais Matiass Kāle, taču tikai 12 sekundes viņiem zaudēja Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Grīva finišēja devītajā vietā, bet Bremze - desmitajā.

Rallija starts tiks dots piektdienas pievakarē, kad sportistiem būs jāaizvada pirmie četri ātrumposmi (52,44 km). Sestdien rallija ekipāžām būs jāveic atlikušie septiņi posmi  (114 km). Līdz ar to kopā rallijā divās dienās būs jāpieveic 166 kilometri.

Ceturtdien sportisti pierakstīja trasi (arī šodien turpinās trases pierakstīšana), un, kā pirms rallija noskaidroja portāls, tad visām ekipāžām pirms rallija noskaņojums ir labs un kaujiniecisks.


Svilis/Aizsilnieks pagājušajā gadā finišēja otrajā vietā. Foto: ewrc.cz

''Pierakstīsim trasi un tad jau redzēs, kā jutīsimies. Pēc pirmajiem posmiem jau varēs saprast, kas notiek ar dalībnieku sastāvu un kurš ir ātrs. Šogad Kāle nebrauc, bet arī bez viņa ir spēcīgi braucēji. Treniņus pirms šī posma nesanāca aizvadīt, taču mašīnu uz šo ralliju esam sagatavojuši kā uz normālu ralliju. Ir mums līdzi arī jaunas riepas, ja gadījumā tas būs nepieciešamas,'' saka Mārtiņš Svilis.


Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

''Noskaņojums ir labs, kaut arī esam tālu no mājām. Diemžēl pirms šī rallija nav izdevies patrenēties, tāpēc ar Artūru pēdējo reizi ar sporta automašīnu kopā braucām rallijā Latvija. Šobrīd par gaidāmo ralliju neko daudz nezinām. Brauksim absolūti bez riska, pavērosim konkurentu ātrumu, pēc kā arī izdomāsim, kā rīkoties. Bet, ja izdomāsim kāpināt tempu, tas notiks rallija otrajā dienā, kad būs jābrauc pa gaismu,'' saka Jānis Vorobjovs.


Grīva pagājušā gada Vācijas rallijā. Foto: ewrc.cz

''Noskaņojums ir ļoti labs un kaujiniecisks. Brauksim uz rezultātu, nevis prieka pēc, jo no pagājušā gada ir zināmi ceļi. Ceru, ka mūsu ralliju neizbojās tehniskas lietas un dažādi blakusapstākļi, jo, ja viss ir kārtībā, tad mums izdodas uzrādīt labus rezultātus. Jāsaka, ka pirms šī posma mums bija saplīsis aizmugurējais diferenciālis, tāpēc bijām uz robežas, vai vispār startēsim šajā rallijā. Taču tad mums izdevās darījums ar SRT komandu, kura mums to diferenciāli izīrēja,'' bilst Aleksandrs Grīva.


Gints Bremze/Toms Freibergs.
Foto: ewrc.cz

''Šajā rallijā braucam, lai sezonai pieliktu skaistu punktu. Ņemot vērā, ka pagājušajā gadā te viss patika, tad arī šoreiz nolēmām sezonu noslēgt Vācijā, nevis Sāremas rallijā. Galvenais mērķis šeit ir labi izbaudīt ralliju un atmosfēru, kā arī atkārtot pērn desmito rezultātu absolūti. Un, protams, uztaisīt mikro maču starp mums, Bergmaņiem un Grīvu,'' saka Toms Freibergs.


Brāļi Bergmaņi Latvijas rallijā pildīja ''0'' ekipāžas funkcijas. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Lai arī brāļiem Bergmaņiem šis ir pirmais rallijs ārpus Baltijas, ekipāžai noskaņojums ir ļoti labs. ''Jā, šis, izņemot Baltiju, ir mūsu pirmais nopietnais rallijs ārpus Latvijas. Mēŗkis ir nobraukt godam. Redzot, ka pagājušajā gadā mūsu latviešu ekipāžas iebrauca Top 10, tad mērķi ir nopietni - desmitniekā ir jābrauc iekšā. Tā nav, ka esam atbraukuši pavizināties un apskatīt Vāciju (smejas). Centīsimies sevi parādīt no vislabākās puses, lai vācieši redz, ka Latvijā rallija līmenis ir labs un kam mēs mākam braukt smuki un ātri. Riepas? Šis mums būs pirmais rallijs mūžā, uz kuru esam sagatavojuši sešas jaunas riepas, jo līdz šim uz ralliju ņēmām četras jaunas riepas. Viss tiek gatavots kaujinieciskā līmenī,'' pārliecināti saka Edijs Bergmanis.

Starta saraksts gaidāmajam rallijam ir pieejams ŠEIT. Pirmās dienas maršruta karte apskatāma ŠEIT, bet ar otrās dienas maršruta karti var iepazīties ŠEIT. Rallija rezultātiem līdz varēs sekot ŠEIT.

Vācijas rallijs 2012.gads:


Vācijas rallijs 2012.gads:


Pagājušā gada Vācijas rallija rezultāti:

1. Kahle/Doerr Skoda Fabia S2000 1:35:14,8
2. Svilis/Aizsilnieks Mitsubishi Lancer Evo VIII +12.0
3. Zeltner/Zeltner Mitsubishi Lancer Evo X +1:35.5
4. Gröndal/Svendsen Subaru Impreza STi +2:02.7
5. Friberg/Guastavson Mitsubishi Lancer Evo IX +2:05.4
6. Gassner/Tannhäuser Mitsubishi Lancer Evo X +3:23.1
7. Hällbo/Kronberg Mitsubishi Lancer Evo IX +3:34.1
8. Corazza/Bauer Mitsubishi Lancer Evo IX +4:42.1
9. Grīva/Kaņeps-Kalniņš 
Mitsubishi Lancer Evo VII  
+6:12.4
10. Bremze/Freibergs Mitsubishi Lancer Evo VIII +6:42.7
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png