profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Perezs: kādu dienu mēs to nožēlosim

Artūrs Virbulis 08.10.2013 - 17:25 Perezs: kādu dienu mēs to nožēlosim
Serhio Perezs. Foto: AP

Viens no karstākajiem diskusiju objektiem pirmajā formulā šosezon ir „Pirelli" riepas un to (ne)izturība. Pēc neskaitāmajiem defektiem Lielbritānijas lielās balvas izcīņā itāļu kompānija savas riepas pārstrādāja, tomēr „McLaren" pilots Serhio Perezs pēc riepu defekta tikko notikušajā Dienvidkorejas lielās balvas izcīņā dienas gaismā pacēlis riepu drošības tematiku.

„Es ar vienu riepu komplektu trasē jau biju 28 vai 29 apļus, līdz viņš jau bija pilnībā nolietots. Pretējā taisnē riepa neuzsprāga, tomēr tā sadalījās un sabojāja manu priekšējo antispārnu," notikumu no sava skatu punkta komentē Serhio Perezs. Riepas sadalīšanos gan pastiprināja meksikāņu pilota agresīvais bremzēšanas manevrs pēc starta un finiša taisnes. Sacīkstes līdz galam viņš spēja nobraukt, finišējot desmitajā pozīcijā.

„Es biju viens pats, neviens pirms manis nebija un nekas traks nenotika. Tomēr kādu dienu tas var notikt. Šobrīd neviens par to neuztraucas, bet kaut kad mēs to varētu nožēlot," F1 pasauli brīdina jaunais meksikāņu pilots. Viņš brīnās par to, ka kāds servisa parkā vēl vispār labi var gulēt, piebilstot, ka „par to būtu jāaizdomājas katram braucējam". „McLaren" vienība šo gadījumu solās izpētīt īpaši rūpīgi.


Pereza formula pēc riepu defekta. Foto: xpbimages

„Pirelli" komentārs par šo gadījumu ir lakonisks, vainu noveļot uz pašu braucēju. „Serhio Pereza priekšējās labās riepas defektu mēs varējām ātri atklāt - pie vainas bija viņa agresīvā bremzēšana brīdi iepriekš, kuras laikā viņš nobloķēja priekšējo labo riteni. Tas nav nekas neierasts autosportā," Pereza riepas sadalīšanos komentē „Pirelli" autosporta nodaļas vadītājs Pols Hemberijs.

Viegli ar riepām negāja arī Pereza komandas biedram Džensonam Batonam, kurš Dienvidkorejas posmā izcīnīja astoto vietu. „Man ar Niko bija ļoti smaga cīņa. Viņa riepas beigās bija par kādiem desmit apļiem jaunākas. 33 apļi ar vienu komplektu! Ar komplektu pirms tam es nobraucu vien 18 apļus. Beigās es auto centos vienkārši noturēt uz trases. Augstāks rezultāts nebija iespējams un es priecājos par to, ka izcīnījām šos punktus," tāds Džensona Batona komentārs pēc sacīkstēm.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png