profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Raikonens: es ieskrēju sienā (VIDEO)

Artūrs Virbulis 04.10.2013 - 14:19 Raikonens: es ieskrēju sienā (VIDEO)
Raikonena auto pēc avārijas. Foto: AP

Šorīt Dienvidkorejā tika aizvadīti Dienvidkorejas F1 lielās balvas izcīņas pirmie treniņi, kuros abos ātrākos laikus spēja uzstādīt „Mercedes" pilots Luiss Hamiltons. Viņa tuvākais sekotājs bija kopvērtējuma līderis Sebastians Fetels („Red Bull"), savukārt ne tik spoži diena iesākās Kimi Raikonenam, kurš ar savu „Lotus" formulu pirmajā treniņu sesijā attapās sienā.

Raikonens pēdējā līkumā pazaudēja kontroli pār automašīnu un iespaidīgā manierē ietriecās sienā. Vēsā soma komentārs pa komandas radio gan pēc kontakta ar sienu bija lakonisks: „Es ieskrēju sienā." Par laimi, Raikonens iztika bez traumām un arī formulu mehāniķi līdz otrajai treniņu sesijai paspēja salabot. „Protams, ka mums nepalīdzēja tas, ka no rīta daļēji iznīcināju automobili. Iespējams, ka man tur vienkārši izbeidzās talants," ar sev raksturīgo humoru žurnālistiem savu incidentu raksturo Kimi Raikonens.

Turpinot nākamgad uz „Ferrari" vienību pārejošais soms stāsta, ka „bojājumi nebija tik lieli, un auto jau uz otro brīvo treniņu bija kārtībā. Puiši gan bija pamatīgā stresā, labojot spēkratu. Viņi izdarīja labu darbu, un mēs varējām izdarīt visu, ko bijām apņēmušies. Auto it īpaši garajos mēģinājumos jutās ļoti labi, kas attiecībā uz sacīkstēm ir labas ziņas".


Relaksēts dienas ātrākais - Luiss Hamiltons. Foto: AP

Tomēr kvalifikācijā sagaidāms, ka par pirmajām vietām savā starpā cīnīsies „Red Bull" un „Mercedes" piloti, jo gan pirmajā, gan otrajā treniņu sesijā pašā tabulas augšā atradās tieši šis kvartets. Īpaši ciešs bija otrais treniņš, kad Hamiltons, Fetels, Niko Rosbergs („Mercedes") un Marks Vēbers („Red Bull") spēja iebraukt divās desmitdaļās. Garajos braucienos, kuros piloti simulē sacensību režīmu, braucot ar pilnām bākām, stabilākos laikus uzrādīja Raikonens, kurš bija ātrāks gan par Rosbergu, gan abiem „Red Bull" pilotiem. Vienīgi Hamiltons savu garo sesiju noslēdza ar labāku laiku nekā Raikonenam.

Pēc šodienas laikiem spriežot, eksperti prognozē, ka „Lotus" šajā nedēļas nogalē varētu būt spēcīgāki par „Ferrari". Lai arī itāļu komanda kvalifikācijā varētu būt ātrāki, sacensību režīmā „Lotus" solās būt tikpat ātri kā vadošās divas komandas. Tas nozīmē, ka Raikonenam svētdien varētu būt reālas iespējas izcīnīt uzvaru, atkārtojot pirmā posma panākumu Austrālijā.

Piektdienas otrās treniņu sesijas rezultāti:
1. Luiss Hamiltons, Mercedes, 1:38.673 minūtes
2. Sebastians Fetels, Red Bull, +0.108 sekundes
3. Niko Rosbergs, Mercedes, +0.124 sekundes
4. Marks Vēbers, Red Bull, +0.171 sekundes
5. Felipe Masa, Ferrari, +0.441 sekundes
6. Romāns Grošāns, Lotus, +0.553 sekundes
7. Fernando Alonso, Ferrari, +0.771 sekundes
8. Kimi Raikonens, Lotus, +1.084 sekundes
9. Džensons Batons, McLaren, +1.101 sekundes
10. Adrians Zutils, Force India, +1.333 sekundes

Kimi Raikonena avārija pirmajā treniņu sesijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png