profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tā par čempionu var kļūt tikai Krievijā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 02.10.2013 - 05:48 Tā par čempionu var kļūt tikai Krievijā (VIDEO)
Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš parādīja, ka ekipāžai pulveris vēl ir sauss. Foto: Neiksans Rally Sport

Pagājušajās brīvdienās tika aizvadīts pēdējais Krievijas rallija čempionāta posms, kurā uz starta izgāja arī Neiksans Rally Sport ekipāža Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš. Portāls jau vēstīja, ka pirms rallija starta, veicot trases pierakstīšanu un testus, ekipāžas saskārās ar milzīgiem dubļiem un vietām arī ar neizbraucamiem ceļiem.

Ralliju ļoti labi iesāka Neikšāns/Bērziņš, kuri pirmajā posmā par 14 sekundēm apsteidza Andreju Žigunovu. Diemžēl otrajā posmā Neikšāna Evo X automašīna palika lēnāka, bet trešajā posmā ekipāža bija spiesta izstāties, jo auto pazuda degvielas spiediens. Tas vadībā ļāva nokļūt Žigunovam. Pilots palielināja pārsvaru un beigās izcīnīja uzvaru, kas viņam ļāva kļūt par čempionu. Otrais, zaudējot divas minūtes un 16 sekundes, palika Dmitrijs Tagirovs.


Šī gada Krievijas rallija "čempions". Foto: almrally.ru

Taču, kā atklājies, Žigunovs vismaz divos posmos (tas ir uzfilmēts, bet ir aizdomas par vēl vairākiem gadījumiem) nekaunīgi un zemiskā veidā pret citiem sportistiem grieza nevis trases iekšmalas, kā to rallijos dara daudzi sportisti, bet gan vairākus līkumus, kas tādējādi viņam ļāva iegūt daudz sekunžu. 

Piemēram, septītajā ātrumposmā (13,7 km) viņš finišā tuvāko sekotāju apsteidza par minūti un vienu sekundi (pirms tam laiki ar konkurentiem bija ļoti līdzīgi). Normālos apstākļos to nevar izdarīt. Piekritīsiet. Lai vai kā, bet šobrīd sportists skaitās "čempions", lai arī vairāki sportisti un skatītāji nosoda šādu sportista rīcību.


Vietām trase nebija izbraucama. Foto: almrally.ru

Arī Māris Neikšāns sarunā ar portālu Go4speed atzina, ka tā nav godīga attieksme pret pārējiem braucējiem. ''Šajos video, kuri redzami internetā, tas vēl tā mazāk, bet vienā posmā Žigunovs pamanījās otrās vietas ieguvēju apsteigt par vienu minūti! Visdrīzāk, ka arī tur šis pilots braucis līdzīgi, griežot uzreiz vairākus līkumus. Taču ar visām šīm viņa trases griešanām mēs viņu varējām apbraukt,'' iesāk Māris Neikšāns.

Jautāts, vai otrās dienas atceltie posmi saistīti ar dubļiem un sliktajiem laikapstākļiem, Māris atbildēja apstiprinoši. ''Jā, bija vietas, kur dubļi bija tik daudz, ka pilnpiedziņas vēl varētu izbraukt, taču priekšpiedziņas tur arī paliktu. Šī iemesla dēļ arī tika atcelti daži posmi.   Jāsaka, ka ceļi tur ir specifiski. Ja ir sauss, tad ar Evo X ir iespējams izgrozīties pa tiem šaurajiem ceļiem, bet, ja ir slapjš, tā tur ar Evo X ir ļoti grūti braukt, jo auto ir smagāks un lielāks par Evo IX un Subaru.''


Foto: almrally.ru

Neskatoties uz to, ka Māris ar Ringoldu bija spiesti izstāties, ekipāža ar ralliju kopumā palika apmierināta. ''Pirms starta mūsu mērķis bija aizbraukt, piedalīties un gūt jaunu pieredzi. Viss iesākās labi, jo pirmajā posmā bijām ātrākie, apsteidzot Žigunovu par 14,4 sekundēm. Taču nākamajā posmā mašīna sāka braukt uz trīs cilindriem, bet trešajā posmā mums pazuda degvielas spiediens un bijām spiesti izstāties. Nākamajā dienā mašīnu salabojām un braucām pēc SuperRally sistēmas. Protams, motivācija nebija braukt ļoti ātri un riskēt, taču braucām pietiekami ātri un savā tempā. Taču galveno uzdevumu izpildījām - salīdzinājām savu ātrumu ar konkurentiem un iepazinām šī rallija ceļa specifiku,'' saka Māris.


Neikšāns/Bērziņš darbībā. Foto: almrally.ru

Spriežot pēc ātruma, Mārim, ja izturētu tehnika, būtu iespēja pacīnīties par uzvaru. ''Ja viss būtu kārtībā, domāju, ka mums būtu iespēja cīnīties par uzvaru. Ja kādreiz braukšu vēl šajā rallijā, tad man jau būs pieredze, kā arī zināšu, kādus mašīnas regulējumus izmantot. Jāsaka, ka šoreiz mūsu automašīnas atsperes nebija īstās, jo tās vairāk bija piemērotas Baltijas ceļiem. Šeit ar tādām ar pilnu jaudu tramplīnos nevarēja lekt.''


Foto: almrally.ru

Arī Māris piekrīt, ka bija nedaudz pārsteigts par savu uzrādīto laiku pirmajā posmā, kas bija ļoti labs. ''Bija neliels pārsteigums, ka varu pabraukt tik ātri un cīnīties par augstām vietām. Ja godīgi, tad šobrīd neesmu tajā labākajā formā, jo, divus gadus nebraucot, iemaņas neuzlabojas. Mazliet varēja just, ka nav tas asums. Taču pirms rallija testos ātri atradām kopēju valodu, kas arī ļāva uzrādīt konkurētspējīgus rezultātus. Taču līdz finišam tikām un, manuprāt, viss bija labi,'' nobeidz Neikšāns, kurš piebilda, ka komandai (brauks krievu pilots Aleksandrs Miroņenko) vēl plānā viens rallijs Sāremā, kā arī divi treniņi, pēc kā sezonai tiks likts punkts.

Ar rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

Tā trasi griež Krievijas ''čempions'' (1 epizode)


Tā trasi griež Krievijas ''čempions'' (2 epizode)

Tā trasi griež Krievijas ''čempions''
Komentāri
a123 02.10.2013 22:12
skatītājiem likās ''krasava''. Tumsonība, dziļa, dziļa tumsonība par rallija būtību un klaja necieņa pret konkurentiem
Emis 02.10.2013 20:25
Tas vienkarshi ir pisec
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png