profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Volvo pārsteidzoši atgriežas pasaules autosportā

Artūrs Virbulis 26.09.2013 - 16:31 Volvo pārsteidzoši atgriežas pasaules autosportā
Volvo C30 WTCC. Foto: WTCC

Līdz ar Citroen un deviņkārtējā pasaules rallija čempiona paziņojumu par pievienošanos pasaules salona automobiļu čempionātam (WTCC), šis seriāls ir ieguvis jaunu popularitātes vilni. Iespējams, ka to pamanījis arī Volvo, jo pēc divu gadu abstinences zviedru ražotājs atgriezīsies WTCC, lai piedalītos novembra sākumā notiekošajā Šanhajas posmā.

Šī Volvo atgriešanās ir kā liels pārsteigums, jo neviens no autosporta zinātājiem ar šādu soli nebija rēķinājies. Lai arī „Polestar Racing", kas ir Volvo rūpnīcas komandas autošosejā, apstiprinājusi dalību vien Šanhajas posmā, šis solis varētu liecināt par zviedru ražotāja tālejošākiem plāniem.

Uz starta Šanhajā izies 2011. gada sezonas Volvo C30 WTCC spēkrats, kuru stūrēs šī gada STCC (Swedish Touring Car Championship) čempions Teds Bjorks. Jāatzīmē, ka 2011. gada sezona bija pirmā un vienīgā pilnā Volvo sezona WTCC seriālā, jo pirms tam zviedri bija aizvadījuši līdzīgus vienu posmu pasākumus kā plānotais Šanhajas posms. Togad Roberts Dālgrēns ar 72 punktiem izcīnīja vienpadsmito vietu 2011. gada kopvērtējumā.


Teds Bjorks visiem pa priekšu STCC. Foto: STCC

Volvo Zviedrijas autosporta komerciālais direktors Aleksandrs Murdzevskis Švedins savu dalību WTCC Šanhajas posmā skaidro sekojoši: „Mēs brauksim, lai sajustu WTCC pulsu. Tāpat mēs, protams, vēlamies nosvinēt Teda Bjorka lielisko sniegumu šī gada STCC." Un Šanhaja ir lieliska vieta, kur to darīt, jo Volvo jau vairākus gadus pieder ķīniešu auto koncernam

Tomēr Švedina tālākajā komentārā var sadzirdēt simpātijas pret WTCC un iespējamo dalību tajā: „Mēs kā 2012. gada primāro modeli autosportā pieņēmām Volvo S60. Lai arī šis modelis neatbilst mūsdienu WTCC, mēs vēl aizvien uzskatām, ka WTCC dod lielāko ieguvumu pret ieguldījumu, ja ir vēlēšanās braukt vispasaules seriālā ar C-segmenta automašīnu. Tātad mēs gribam būt tuvu un informēti, un tieši tas ir mūsu mērķis Šanhajā, nevis sniegums vai rezultāti."

Priecīgs par savu debiju ir svaigi izceptais STCC čempions Teds Bjorks: „Es jau ļoti priecājos par gaidāmo. Esmu ļoti pateicīgs par šo iespēju. WTCC ir ļoti konkurētspējīgs čempionāts. Mūsu priekšā ir ļoti liels izaicinājums, tomēr tieši tas man piešķir vēl lielāku motivāciju. Mums Ķīnā bez šaubām būs divas aizraujošas sacīkstes."

Turpinot 32 gadus vecais sportists atzīst, ka tā kā Volvo vēl nav pieredzes Šanhajas F1 trasē, tad „mums ir reālistiskas cerības. Būtu lieliski, ja mēs Šanhajā izcīnītu rezultātu labāko desmitniekā. Tomēr mūsu galvenais mērķis ir savākt pēc iespējas vairāk datus un informāciju. Jebkurā gadījumā es darīšu visu, kas ir manos spēkos".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png