profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC līderis Ožjē no komandas saņem iepriecinošu ziņu

Mārtiņš Jankovskis 25.09.2013 - 17:41 WRC līderis Ožjē no komandas saņem iepriecinošu ziņu
Ožjē un Lēbs - kurš kuru pārspēs Francijā? Foto: www.worldrallyblog.com

Nākamajā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā, kas oktobra sākumā notiks Francijā, visticamāk, savā pēdējā WRC rallijā trasē dosies deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs. Franču zvaigzne vairakkārt atzinis, ka nākamā gada plānos viņam vairs neietilpst rallijs, tāpēc šis varētu būt viņa pēdējais starts WRC.

Kad Sebastjans Lēbs brauca vienā komandā ar Dani Sordo un Sebastjanu Ožjē, tad šiem abiem braucējiem bija liegts cīnīties ar Lēbu, jo viņš bija komandas pirmais numurs. Lai arī abi braucēji bija pietiekami ātri, lai dažos posmos varētu izcīnīt uzvaru, tas viņiem netika ļauts, jo viss tika pakārtots Lēbam.


Lēbs šī gada Argentīnas WRC posmā. Foto: ewrc.cz

Taču šobrīd Ožjē gadījumā situācija ir pavisam citādāka. VW rallija komandas vadītājs Josts Kapito paziņojis, ka, neskatoties uz to, ka sezona vēl rit pilnā sparā, viņš ļaus Ožjē cīnīties ar Lēbu par uzvaru šajā rallijā, kas nozīmē to, ka Ožjē, visticamāk, riskēs un brauks vēl ātrāk, lai pārspētu savu tautieti.

''Šobrīd ražotāju kausā rezultāts ir labs, kā arī Ožjē ir lieliska iespēja savās mājās izcīnīt pirmo čempiontitulu,'' saka Josts Kapito. ''Šobrīd ražotāju kausā pārsvars ir vairāk nekā 40 punkti, tāpēc mēs atļausim Ožjē cīnīties ar Lēbu. Ja atstarpe būtu mazāka, tad mums ar Ožjē būtu smagāka saruna, bet tagad viņš var doties trasē un cīnīties. Domāju, ka viņš par to ir priecīgs.''


Ožjē Vācijas WRC posmā. Foto: ewrc.cz

Protams, Ožjē par šādu atļauju no komandas vadītāja ir īpaši priecīgs. ''Protams, esmu priecīgs, ka varēšu cīnīties ar Lēbu, kurš noteikti būs ātrs. Sacensības būs interesantas, jo gan Dani Sordo, gan Tjerī Noivils uz asfalta ir ātri. Vienīgā lieta, ar ko būšu neapmierināts, ja Lēbs uzvarēs, bet man būs tehniskas vai kādas citas problēmas. Tad Lēba uzvara nedaudz aizēnos manu čempiontitulu. Zinu, ka viņš sen nav braucis rallijā, taču viņš gandrīz katrās brīvdienās piedalās sacīkstēs, tāpēc esmu pārliecināts, ka viņš noteikti šajā rallijā būs ātrs un cīnīsies par uzvaru,'' saka Sebastjans Ožjē, kuram pēc startēšanas vienā komandā ar Lēbu nav tās labākās attiecības ar franču sportistu.


Šī brīža ātrākie rallija braucēji pasaulē. Foto: fia.com

''Ar nepacietību gaidu savu mājas ralliju, kur noteikti būs daudz fanu. Gribu uzvarēt šajā rallijā, izcīnīt čempiontitulu un ar komandu spert soli tuvāk ražotāju kausam,'' nobeidz šī brīža pārliecinošais WRC kopvērtējuma līderis Ožjē. 

Jāpiebilst, ka šogad trijos posmos, kuros startēja Lēbs, divas reizes (Montekarlo un Argentīna) ātrākais bija Lēbs, bet reizi (Zviedrija) nepārspēts palika Ožjē.

Kopvērtējums:
1. S. OGIER 212
2. T. NEUVILLE 129
3. J. LATVALA 110
4. M. HIRVONEN 103
5. D. SORDO 96
6. M. OSTBERG 77
7. S. LOEB 68
8. M. PROKOP 49
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png