profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Topošais Lēba komandas biedrs pārliecinoši izcīna savu ceturto pasaules čempiona titulu

Artūrs Virbulis 23.09.2013 - 17:25 Topošais Lēba komandas biedrs pārliecinoši izcīna savu ceturto pasaules čempiona titulu
Ivans Millers. Foto: xpbimages

Aizvadītajā nedēļas nogalē Japānā norisinājās pasaules salona automobiļu čempionāta (WTCC) desmitais posms, kurā jau priekšlaicīgi, divus posmus pirms sezonas beigām savu, nu jau ceturto, WTCC čempiona titulu spēja nodrošināt francūzis Ivans Millers (Chevrolet). Jau pēc pirmajā braucienā izcīnītās trešās vietas viņš bija kļuvis par čempionu, savukārt uzvaras braucienos izcīnīja Norberts Miheličs (Honda) un Toms Koronels (BMW).

Ungārs Miheličs, kurš pirmajā braucienā startēja no pirmās pozīcijas, bez problēmām startā nosargāja savu pozīciju, aiz sevis atstājot otrajā vietā startējošo Aleksu Makdovalu (Chevrolet). Labs starts padevās „Honda" rūpnīcas komandas pilotam Tjago Monteiro, kurš no sestās pozīcijas jau pirmajos līkumos pacēlās uz trešo vietu.

Tomēr tālākā sacensību gaita portugālim neizvērtās tik laba, jo jau pirmā apļa beigās viņš cīņā ar citiem pilotiem izbrauca no ideālās līnijas un atkrita uz astoto vietu, savukārt 18. aplī, cīnoties ar jauno spāni Pepe Oriolu (Chevrolet), Monteiro beigu beigās attapās riepu valnī un bija spiests izstāties. Neilgu laiku pēc tam izstāšanos savās mājas sacīkstēs piedzīvoja arī otrs „Honda" rūpnīcas komandas pilots Gabriele Tarkvīnī, kuram ar dzinēju saistīts defekts. Japāņu godu gan beigās aizstāvēja Miheličs, kuram pārliecinoša uzvara pār Makdovalu un titulu izcīnījušo Milleru.


Toms Koronels. Foto: xpbimages

Otrais brauciens gan svaigi izceptajam čempionam beidzās tā īsti nesācies, jo jau pirmajā aplī viņš tika izstums no trases un piedzīvoja izstāšanos. Arī pirmā brauciena uzvarētājam Miheličam sacīkstes ar avāriju beidzās jau pēc pirmā apļa. Turpretim priekšā braucošie pirmajā sacensību daļā vietas nemainīja, tādējādi vadībā atradās no pirmās vietas startējušais marokietis Mēdī Benānī (BMW), otrais nīderlandietis Toms Koronels (BMW), bet trešajā vietā viens no pirmā brauciena neveiksminiekiem, itāļu vecmeistars Tarkvīnī.

Lai arī cīņa starp Benānī un Koronelu bija ļoti sīva, Koronels vien 17. aplī atrada iespēju apdzīt pa priekšu braucošo marokieti. Sarosījās arī Monteiro, kurš bez īpašas cīņas apdzina savu komandas biedru Tarkvīnī un beigās izcīnīja trešo pozīciju.

Divus posmus (un attiecīgi četrus braucienus) pirms sezonas beigām Ivans Millers jau ir kļuvis par čempionu, jo ir ieguvis 149 punktu pārsvaru pār iepriekš minēto Gabrieli Tarkvīnī. Tālāk seko interesants trijnieks, kas atrodas vien trīs punktu atstatumā viens no otra - Toms Čiltons (Chevrolet), Džeimss Nešs (Chevrolet) un Mihels Nikjērs (brauca ar Chevrolet, sezonu finansiālu iemeslu dēļ ir jau noslēdzis). Pie veiksmīgas apstākļu sakritības pacīnīties par WTCC bronzas medaļu ir arī tālāk kopvērtējumā esošajiem Norbertam Miheličam (Honda), pagājušā gada čempionam Robam Hafam (Seat) un Tomam Koronelam (BMW).

WTCC 10. posma (Suzukas) rezultāti:
1. brauciens:
1. Norberts Miheličs (Ungārija), Honda Civic WTCC, 26 apļi
2. Alekss Makdovals (Lielbritānija), Chevrolet Cruze, +4.832 sekundes
3. Ivans Millers (Francija), Chevrolet Cruze, +5.149 sekundes
4. Toms Čiltons (Lielbritānija), Chevrolet Cruze, +5.422 sekundes
5. Džeimss Nešs (Lielbritānija), Chevrolet Cruze, +14.377 sekundes

2. brauciens:
1. Tom Koronels (Nīderlande), BMW 320 TC, 26 apļi
2. Mēdī Benānī (Maroka), BMW 320 TC, +2.259 sekundes
3. Tjago Monteiro (Portugāle), Honda Civic WTCC, +9.935 sekundes
4. Gabriele Tarkvīnī (Itālija), Honda Civic WTCC, +10.732 sekundes
5. Džeimss Nešs (Lielbritānija), Chevrolet Cruze, +11.438 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png