profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kubica pēc testos piedzīvotās avārijas tomēr startēs Polijas ERČ rallijā

Go4speed 12.09.2013 - 16:17 Kubica pēc testos piedzīvotās avārijas tomēr startēs Polijas ERČ rallijā
Roberts Kubica. Foto: Citroen Racing

Šajās brīvdienās norisināsies ne tikai Austrālijas WRC posms, bet arī Polijā devītais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms, kura ietvaros notiks arī septītais Lietuvas rallija čempionāta posms. Kā ziņo rallija organizatori, tad šis būšot viens no ātrākajiem rallijiem šī gada ERČ kalendārā.

Pavisam kopā dalību šim rallijam apstiprināja 81 ekipāža, starp kurām 15 braucēji brauks ar S2000 vai RRC automašīnām. Bez vadošajiem Lietuvas rallija braucējiem uz starta izies arī SRT komandas pilots Vasīlijs Grjazins un Māra Neikšāna Neiksans Rally Sport komandas pilots Staņislavs Travņikovs. Tāpat uz starta redzēsim iaguni Martinu Kanguru, kurš aizvadītajā Kurzemes rallijā piedzīvoja avāriju.


Pagājušā gada Polijas ERČ rallija uzvarētājs Esapeka Lapi. Foto: ewrc.cz

Jāatzīst, ka starp visiem dalībniekiem starta sarakstā ir redzams arī Vitauta Šveda vārds, kurš nesen avarēja un iznīcināja savu automašīnu. Lai arī šobrīd Švedas nekādu oficiālu paziņojumu nav sniedzis, nesen viņa Facebook profilā tika publicēta bilde, kas liecina par to, ka, visticamāk, sportists startēs Polijā. ''Nekas nav neiespējams, kad tev apkārt ir cilvēki, kuri uzticas, tic un rūpējas,'' vēsta uzraksts sportista Facebook profilā.


Pirms un pēc avārijas

Tāpat zināms, ka viens no šī rallija galvenajiem favorītiem Roberts Kubica tomēr startēs savā mājas rallijā, lai arī pēc testos piedzīvotās avārijas izskanēja runas, ka mehāniķiem neizdosies laikus salabot avarējušo automašīnu.

Starp galvenajiem favorītiem bez Kubicas noteikti jāmin šī brīža ERČ līderis Jans Kopeckis un īrs Kreigs Brīns, taču arī bez šiem braucējiem ir vēl pāris ekipāžas, kuras var izšaut un pacīnīties par uzvaru absolūtajā kopvērtējumā.


Kubicas automašīna pēc testos piedzīvotās avārijas. Foto: sphotos-b-atl.xx.fbcdn.net

Rallijs sāksies sestdien, kad sportistiem būs jāveic septiņi posmi. Svētdien sportistiem dienas kārtībā būs jāveic pēdējie seši ātrumposmi, kas tādējādi kopā sastādīs 230 kilometrus.

''Šī būs lieliska iespēja man un manam stūrmanim satikt poļu fanus. Līdz šim man nav bijušas daudz iespējas startēt mājās tik augsta līmeņa sacensībās,'' pirms rallija starta atzīst Roberts Kubica.


Jans Kopeckis. Foto: ewrc.cz

''Šajā rallijā kļūdas varēs pieļaut ļoti viegli, jo ceļi ir nelīdzeni un ar lieliem tramplīniem. Arī ātrumi būs lieli, tāpēc šis noteikti būs grūts rallijs. Kad nonāk runa līdz skaitļiem, tad rallija braucējiem Polija, tāpat kā Čehija, ir paradīze, jo šeit fani tiešām mīl sportu,'' pirms rallija starta atzina 31 gadus vecais Jans Kopeckis.

Kā liecina pēdējā informācija no braucējiem, tad šobrīd trases norises vietā līst lietus, kas trasi padara ne tikai slidenu un dubļainu, bet vietām arī neizbraucamu.


Foto no Martina Kangura

Ar visiem rallija dalībniekiem un citu ar rallija saistītu informāciju var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png