profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Austrālijas WRC kvalifikācijā ātrākais Mīke, tiek saņemts brīdinājums par indīgām čūskām (FOTO)

Go4speed 12.09.2013 - 10:36 Austrālijas WRC kvalifikācijā ātrākais Mīke, tiek saņemts brīdinājums par indīgām čūskām (FOTO)
Kriss Mīke. Foto: facebook.com/crallymedia

Šajā nedēļas nogalē startē viens no eksotiskākajiem WRC rallijiem, kas notiks Austrālijā. Šis rallijs ir vienreizējs ar savu krāšņo dabu un eksotiskajiem dzīvniekiem. Jau iepazīstoties ar trasi un aizvadot treniņus, daži klātesošie brīvā dabā varēja redzēt gan ķengurus, gan liela izmēra ķirzakas, gan arī citus interesantus dzīvniekus.

Lūk, ko īsā laikā iemūžināt izdevies WRC radio balsīm.

 
Foto: twitter.com/The_Rally_Guru


Foto: twitter.com/The_Rally_Guru


Foto: twitter.com/The_Rally_Guru


Foto: twitter.com/voiceofrally

Protams, ņemot vērā ģeogrāfisko izvietojumu, tad Austrālijas rallijs nevar lepoties ar kuplu dalībnieku skaitu. 2011. gadā šajā posmā piedalījās tikai 29 ekipāžas, bet šogad uz startu izies par vienu vairāk - 30. Ja apskatāmies nedaudz vēsturē, tad pēdējās trīs reizes (2006., 2009. un 2011. gadā) šeit uzvarējis viens pilots - soms Miko Hirvonens.

Nepilnās četrās dienās sportistiem būs jāveic 352 kilometri. Šajā rallijā sportistiem būs jāveic gan ļoti ātri ātrumposmi, gan ļoti sarežģīti un tehniski, jo daudzās vietās ļoti tuvu ceļam būs koki, kas kļūdas nepiedos. 


Jevgēņijs Novikovs kvalifikācijas posmā. Foto: www.facebook.com/crallymedia

Ceturtdien sportisti aizvadīja treniņus un kvalifikāciju, kurai šajā rallijā ir ļoti liela nozīme. Ņemot vērā lielos putekļus, šeit daudz ko ietekmēs izvēlētā starta vieta. Pēc brīviem treniņiem sekoja kvalifikācijas brauciens, kurā pārsteidzoši ātrākais bija Kriss Mīke, kurš pēc lieliskā Somijas WRC posma tika pie iespējas šajā rallijā Citroen rūpnīcas komandas sastāvā aizstāt spāni Dani Sordo. 0,3 sekundes viņam zaudēja Sebastjans Ožjē, bet 0,6 sekundes atpalika Tjerī Noivils.


Jari Mati Latvala. Foto: Volkswagen Motorsport

''No visiem WRC posmiem šis ir rallijs, kurā ļoti svarīga pēc iespējas labāka starta vieta. Pēc kvalifikācijas braucieniem var teikt, ka man tā rallija pirmajā dienā būs lieliska,'' iesāk Kriss Mīke, par kuru priecīgs bija arī Sebastjans Ožjē. ''Man prieks par viņu. Viņš ir labs puisis, kurš Somijas rallijā pierādīja, ka ir ļoti ātrs. Man šis bija labs starts, taču ne perfekts. Rīt starta izvēlei būs liela nozīme, tāpēc jau ar pirmo posmu būs jābrauc maksimāli ātri."

Jāpiezīmē, ka šodien mediji preses centrā saņēma paziņojumu, ka trasē esot indīgas čūskas, tāpēc jābūt uzmanīgiem. Viena no WRC radio balsīm jau iepazīstoties ar trasi piefiksēja, ka trasē ir čūskas.


Foto: twitter.com/voiceofrally


Paziņojums medijiem. Foto: twitter.com/voiceofrally

Vēlāk sportisti izvēlējās starta pozīcijas pirmajai dienai. Un nekādi pārsteigumi nebija, jo Mīke nolēma startēt pēdējais no WRC pilotiem - desmitais. Jāatzīmē, ka, ņemot vērā lielos putekļus, WRC piloti trasē dosies ar trīs minūšu intervālu.

Kvalifikācijas rezultāti:
1.  Kris Meeke          Citroen            2:39.268  
2.  Sebastien Ogier     VW                 +0.336  
3.  Thierry Neuville    M-Sport Ford       +0.645
4.  Mads Ostberg        M-Sport Ford +1.261
5.  Andreas Mikkelsen   VW                 +1.396
6.  Mikko Hirvonen      Citroen            +2.062
7.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford +2.089
8.  Jari-Matti Latvala  VW                 +2.193
9.  Khalid Al Qassimi   Abu Dhabi Citroen  +6.621
10.  Nathan Quinn        Italia Mini +8.245
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png