profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai Felipe Masa būs spiests pamest F1?

Artūrs Virbulis 11.09.2013 - 20:00 Vai Felipe Masa būs spiests pamest F1?
Felipe Masa laiks "Ferrari" beidzies. Foto: Reuters

Ar Kimi Raikonena apstiprināšanu kā jauno Fernando Alonso komandas biedru „Ferrari", ir atbrīvojusies vakance „Lotus" komandā, tāpat arī bez darba palicis Felipe Masa. Lai arī tik lielas sensācijas kā Raikonena pāreja uz „Ferrari" vairs nav sagaidāmas, būs interesanti vērot, kā tuvāko nedēļu laikā noritēs atlikušo vietu sadale.

„Red Bull", „Mercedes", „Ferrari" un praktiski arī „McLaren" sastāvi uz 2014. gadu ir skaidri, tādēļ kā vienīgā no vadošajām komandām bez apstiprinātiem pilotiem ir „Lotus" vienība. Brīva ir Raikonena atstātā vakance, tāpat arī nav zināms, vai Enstonā bāzētā komanda nākamgad turpinās sadarbību ar talantīgo, bet nestabilo Romānu Grošānu.

Kā iespējamie „Lotus "kandidāti tiek minēti gan vācietis Niko Hilkenbergs, kuram šogad grūti klājas ar nekonkurētspējīgo „Sauber" formulu, gan arī nu jau Felipe Masa. 32 gadus vecais brazīlietis vēl arvien tiek uzskatīts par ātru braucēju, tādēļ nav pamata domāt, ka viņš pēc aiziešanas no „Ferrari" varētu pamest pirmo formulu. Medijiem Felipe Masa atzinis, ka „nākamajam gadam es vēlos atrast komandu, kas man spētu dot konkurētspējīgu auto, ar kuru es varētu izcīnīt daudzas jaunas uzvaras un cīnīties par čempiona titulu, kas vēl arvien ir mans lielais mērķis".


Uz 2014. gadu sagaidāmas pamatīgas sastāva maiņas. Foto: F1

Kā vēl vienu variantu bijušais F1 pilots un tagadējais eksperts min „Sauber" komandu, kuras sastāvā Masa startēja jau 2002., 2004. un 2005. gada sezonās. Pret šādu pavērsienu gan runā tas, vai finansiāli novājinātā šveiciešu vienība spētu atļauties tāda kalibra braucēju kā Masu. Uz nākamo gadu jau apstiprināts jaunais krievs Sergejs Sirotkins, tāpat arī sponsoru naudu dēļ savu vietu varētu saglabāt meksikānis Estebans Gutiress.

Tāpat vēl nav zināms, kas notiks ar „Force India" otro vietu komandā, jo līgums uz nākamo gadu ir vien Polam di Restam, kurš šosezon līdz šim izcīnījis par 11 punktiem vairāk nekā komandas biedrs Adrians Zutils. Pastāv iespēja, ka Zutils arī nākamgad startē indiešu sastāvā, tomēr medijos izskanējuši arī tādi vārdi kā Žuls Bianči, kuram F1 tiek paredzēta spoža nākotne.

Skaidrības par abiem pilotiem vēl nav arī „Toro Rosso", „Williams", „Caterham" un „Marussia" vienībās, tomēr pilnos braucēju salikumus visām šīm komandām uzzināsim vien pēc sezonas beigām, ja ne pat nākamā gada sākumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png