profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli: vēsais soms Raikonens atgriežas Ferrari F1 vienībā

Artūrs Virbulis 11.09.2013 - 15:32 Oficiāli: vēsais soms Raikonens atgriežas Ferrari F1 vienībā
Foto: Reuters

Pēc vairāku nedēļu ilgām baumām, kas kļuva arvien skaļākas kopš pagājušās nedēļas nogalē, „Ferrari" beidzot apstiprinājusi, ka līdz ar 2014. gada sezonu itāļu komandā atgriezīsies 2007. gada F1 čempions Kimi Raikonens.

Jau vakar vakarā līdzšinējais pilots Felipe Masa savā „Twitter" profilā paziņoja par to, ka šīs sezonas beigās pametīs „Ferrari" komandu. Tādējādi teju visiem jau bija skaidrs, ka nākamgad par jauno Fernando Alonso komandas biedru kļūs vēsais soms Raikonens.

Šo faktu komanda izziņojusi ar pavisam lakonisku ziņu savā mājaslapā, ko ievietojusi arī savā „Twitter" kontā: „Scuderia Ferrari paziņo, ka ir panākusi vienošanos ar Kimi Raikonenu. Somu pilots uz nākamajām divām sezonām pievienosies braucēju sastāvam līdzās Fernando Alonso." Līdz ar oficiālo apstiprināšanu visa F1 pasaule no priekiem berzē rokas, jo šis nākamgad noteikti būs saspringtākais un gaidītākais komandas biedru duelis.

Jāatzīmē, ka tieši „Ferrari" komanda bija iemesls tam, ka Kimi Raikonens 2009. gadā pameta pirmo formulu. Pēc pasaules čempiona titula iegūšanas 2007. gadā sekoja divas ne tiks veiksmīgas sezonas itāļu komandas sastāvā, pēc kurām viņš, neraugoties uz spēkā esošu līgumu, tika atbrīvos. „Ferrari" toreiz Raikonenam esot samaksājusi ap 17 miljoniem eiro lielu kompensāciju, lai viņa vietu sākot ar 2010. gadu ieņemtu Fernando Alonso.

Pēc divu gadu pauzes un braukšanas rallijā Raikonens pagājušajā gadā sensacionāli atgriezās F1, startējot „Lotus" komandas sastāvā. 2012. gada sezonu viņš pabeidza ar četriem pjedestāliem un trešo vietu kopvērtējumā. Arī šogad vēsais soms turpina uzrādīt ļoti labus rezultātus (viena uzvara, seši pjedestāli), kā rezultātā viņš kļuva par vēlamu kandidātu vairākās augšējā gala komandās. „Red Bull" tomēr izvēlējās jauno Danielu Rikjardo, tomēr „Ferrari" lēma par labu Raikonenam, parakstot ar viņu divu gadu līgumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png