profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunais Hyundai i20 WRC iemēģina Francijas un Somijas ceļus (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 10.09.2013 - 16:16 Jaunais Hyundai i20 WRC iemēģina Francijas un Somijas ceļus (VIDEO)
Foto: rallirinki.kuvat.fi/
 
Kamēr šobrīd vēl turpinās 2013. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona, tikmēr aktīvi jaunajai sezonai turpina gatavoties Hyundai Motorsport komanda.

Līdz 2014. gada sezonas pirmajam posmam, kas notiks Montekarlo, atlikuši mazāk par pieciem mēnešiem, taču komanda ir spērusi lielus soļus uz priekšu. Vispirms komanda no 12. - 16. augustam aizvadīja asfalta testus Francijā, taču pēc tam komanda pārcēlās uz ātrajiem un tramplīniem bagātajiem Somijas ceļiem.


Foto: Hyundai Motor Europe

''Kopā nobraucām daudz kilometrus. Pēc šiem testiem gan Braiens Bufjērs, gan Juha Hanninens mums sniedza ļoti vērtīgu informāciju. Šī bija lieliska debija uz asfalta ceļiem,'' saka komandas vadītājs Mišels Nandāns.

Somijas testos komanda izmantoja jau 2014. gada specifikācijām atbilstošo i20 WRC modeli, kas ir ļoti pietuvināts tam, kādu mēs redzēsim sacensībās. ''Salīdzinot ar Francijas testiem, Somijā lielu uzmanību pievērsām aerodinamikas risinājumiem. Gribējām pārbaudīt visus mašīnas aspektus pie lieliem ātrumiem un tramplīniem. Tāpat strādājām pie dažādiem regulējumiem un piekares,'' turpina komandas vadītājs.


Foto: Hyundai Motor Europe

''Pēc Somijas testiem jāsaka, ka mašīnai vajag vēl lielāku jaudu, taču mēs vēl savā sagatavošanās procesā esam tikai sākumā. Šobrīd strādājam pie jaudas palielināšanas un ar vairākiem testiem mēs ceram, ka septembra beigās būsim vēl ātrāki,'' nobeidz Nandāns.

Tikmēr testu pilots Haninens piebilda, ka testos esot ātri atradis kopīgu valodu ar jauno mašīnu. ''Jau no pirmās dienas braukšana bija vienkārša, tāpēc visu testu laikā veicām tikai nelielas izmaiņas. Pēc visām izmaiņām, kuras veicām šajās piecās dienās, mašīna reaģēja ļoti labi. Man bija sajūta, ka šai mašīnai varu uzreiz uzticēties. Ar katru dienu sajūtas bija labākas,'' tā Juha Hanninens.


Foto: Hyundai Motor Europe

Komandas nākamie testi paredzēti šonedēļ Vācijā.

Hyundai i20WRC asfalta testi:


Hyundai i20WRC grants testi:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png