profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vācijas čempions: Par šādiem ceļiem var tikai sapņot, mēs gribam atgriezties

Mārtiņš Jankovskis 05.09.2013 - 06:44 Vācijas čempions: Par šādiem ceļiem var tikai sapņot, mēs gribam atgriezties
Matiass Kāle/Kristians Doers. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Aizvadītajā Kurzemes rallijā pirmo reizi Latvijā startēja septiņkārtējais Vācijas rallija čempions Matiass Kāle. Pirms starta ekipāža atzina, ka viņu mērķis ir izbaudīt šo ralliju, gūt pašiem prieku un ar savu atraktīvo braukšanu dot pozitīvas emocijas skatītājiem.

Stājoties uz starta, ekipāža apzinājās, ka šoreiz rezultāts būs otrajā plānā. Dodoties trasē, ekipāžas stūrmanis atzina, ka viņi noteikti neesot favorīti uz uzvaru. Un tā arī bija, jo, beidzoties rallijam, ekipāža finišēja 12. vietā absolūti. Lai arī rezultāts nav tas augstākais, ekipāža ar aizvadīto ralliju bija ļoti priecīga.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Cik šo rindu autoram rallija laikā izdevās aprunāties ar šo ekipāžu, tā visu laiku staroja un bija priecīga. ''Kā mums iet? Ļoti labi. Pagaidām viss ir lieliski. Ātri un skaisti ceļi, daudz skatītāju. Ja man būtu jāpasaka, kas mums vēl pilnai laimei pietrūkst, tad es pat nezinātu, ko atbildēt, jo viss ir vislabākajā kārtībā," pēc rallija pirmās dienas teica ekipāža.

Arī atgriežoties mājās ekipāža turpina slavēt Kurzemes ralliju. ''Tas bija vienreizējs rallijs. Šis posms sliecās uz to, ka tas, iespējams, ir skaistākais rallijs, kurā esmu braucis. Ceļi bija ļoti ātri. Bija gan kalnaini ceļi, gan gari līkumi. Šo posmu pat nedaudz varētu saukt par mazo Somijas ralliju,'' teikts komandas mājas lapā kahle-motorsport.de.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā atzina ekipāžas stūrmanis, tad ātrie ceļi bija piemēroti Kālem. ''Daudzi skatītāji bija ļoti ieinteresēti par mūsu auto. Jāsaka, ka šie ceļi bija atbilstoši Matiasa braukšanas stilam. Bija patīkami garos ātros līkumos ar pilnu gāzi braukt plakaniski. Tas bija satriecoši. Par šādiem ceļiem var tikai sapņot.''

Sarunas nobeigumā Kāles stūrmanis atzina, ka ar šo vismaz 13 gadus veco auto bija grūti konkurēt ar pašmāju ātrajiem braucējiem, kuri ļoti labi pārzinot šos ceļus. ''Mums šajā rallijā viss bija jaunums. Esam daudz ko iemācījušies, tāpēc mēs noteikti gribam te vēlreiz atgriezties,'' nobeidz Kristians Doers.  
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png