profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Smaidīgais austrālis Rikjardo kļūst par Red Bull F1 komandas otro pilotu

Artūrs Virbulis 03.09.2013 - 11:12 Smaidīgais austrālis Rikjardo kļūst par Red Bull F1 komandas otro pilotu
Foto: Getty images

Pēc mēnešiem ilgām baumām un neskaitāmu braucēju piesaukšanas „Red Bull" F1 komanda vakar vakarā beidzot paziņoja pilotu, kurš no nākamā gada aizstās Marku Vēberu - tas būs viņa tautietis un esošais „Toro Rosso" braucējs, 24 gadus vecais Daniels Rikjardo.

Iepriekšminētais Vēbers jau pirms Beļģijas lielās balvas izcīņas žurnālistiem izpļāpājās par to, ka viņa vietu līdzās Sebastianam Fetelam nākamgad ieņems Rikjardo, tomēr nedz Rikjardo, nedz „Red Bull" to neapstiprināja. Tomēr pagāja pusotra nedēļa un enerģijas dzēriena komanda beidzot to izziņoja publiski, šo faktu atzīmējot ar jaunā pilota uzstāšanos kādā austriešu TV šovā.

Pats Daniels Rikjardo cerēja, ka jau vasaras pauzes laikā tiks pasludināts par jauno „Red Bull" pilotu un varēs to savā dzimtenē Austrālijā atzīmēt, tomēr šo prieku viņam komanda liedza. Beidzot gan viņš saņēma šo ziņu un ir vēl jo vairāk priecīgs. „Tie man ir lieliski jaunumi. Skaists moments manā karjerā, bet arī liels atvieglojums. Tagad šo ziņu beidzot esmu saņēmis un par to ļoti priecājos," tādas Daniela Rikjardo pirmās publiskās emocijas par savu „paaugstinājumu".


Jaunie komandas biedri - Rikjardo un Fetels. Foto: Getty images

Turpinot jaunais austrālietis stāsta, ka „jau kopš es 2011. gadā ierados pirmajā formulā, es uz to cerēju un ar laiku ticība par maniem spēkiem ir augusi. Man bija vairāki labi rezultāti, un „Red Bull" šādi nolēma. Par to es tiešām ļoti priecājos. Nākamgad es braukšu čempionu komandā, visdrīzākais labākajā komandā, un no manis tiks gaidīts rezultāts. Es tam esmu gatavs. Es negribu palikt desmitais, bet gan izcīnīt labāko rezultātu sev un komandai".

Rikjardo zina, ka pret titulēto komandas biedru un komandas pirmo numuru Fetelu viegli nebūs, tomēr viņš atzīst, ka „tas būs liels izaicinājums stāties pretī Sebastianam, bet es priecājos par to". Līdz ar „Toro Rosso" pilota apstiprināšanu kliedējušās arī baumas par vairāku titulētāku braucēju kā Fernando Alonso vai Kimi Raikonena pāreju uz „Red Bull". Alonso visdrīzākais, ka paliks „Ferrari" vienībā, savukārt otrā pilota vietu pie itāļiem visdrīzākais, ka turpinās ieņemt Felipe Masa, līdz ar to Raikonenam nekas cits neatliks kā palikt „Lotus" komandā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png