profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kataras sportists lieki laiku netērē un sāk rīkoties

Mārtiņš Jankovskis 29.03.2013 - 08:07 Kataras sportists lieki laiku netērē un sāk rīkoties
Šogad Al-Atija un Sainss Dakaras rallijā bija spiesti izstāties. Foto: www.caradisiac.com

Pagājušā gada novembrī tika prezentēta jauna Qatar Red Bull rallija komanda, kura šī gada Dakaras rallijā startēja ar ASV īpaši gatavotu bagiju. Šīs komandas sastāvs bija ļoti spēcīgs un pieredzējis - 2010. gada Dakaras rallija uzvarētājs Karloss Sainss un 2011. gada Dakaras rallija vieglo automašīnu uzvarētājs Nasers Al-Atija.

Diemžēl abi šie sportisti, kuri kopā uzvarēja piecos posmos, nespēja sasniegt rallijreida finišu, jo nācās izstāties tehnisku defektu dēļ. Lai arī līdz nākamā gada Dakaras rallijam laika vēl ir ļoti daudz, Al-Atija nolēma lieki laiku netērēt un sākt gatavoties šim rallijam jau tagad.


Foto: AP/Scanpix

Ja pagājušajā gadā visi darbi, kas bija saistīti ar bagija būvniecību, norisinājās Kalifornijā, tad tagad pieņemts lēmums pārcelties uz Eiropu, kur tiks būvēts jauns bagijs, kam tiks pievērsta lielāka uzmanība tieši uz izturību. Šobrīd zināms, ka bagiju būvēs franču PH Sport kompānija, kurai ir cieša sadarbība ar Peugeot un Citroen. Tikmēr Chevrolet V8 dzinēji tiks būvēti Itālijā, bet ātrumkārbas tiks gatavotas Anglijā.

Al-Atija pastāstīja, ka šis jaunais bagijs atšķirsies no ASV būvētā. Piemēram, inženieri cer samazināt mašīnas svaru par 120 kilogramiem. Tāpat ar citu uzlabojumu palīdzību komanda cer, ka bagija maksimālo ātrumu izdosies pacelt par apmēram 20 km/h.


Foto: AP/Scanpix

''Esmu lepns par to, ko mēs sasniedzām šogad,'' portālā maxrally.com citēts Nasers Al-Atija. ''Taču to visu mēs panācām tikai pāris mēnešos. Tagad mums laiks sagatavoties nākamajam Dakaras rallijam būs gads.''

''Tie bagiji, kas tika uzbūvēti Amerikā, izrādījās ne pārāk izturīgi un uzticami. Līdz ar to turpmāk mēs visus mezglus gatavosim Eiropā. Nākamā gada Dakaras rallijā plānojam startēt ar trīs bagijiem - viens būs man, otrs Sainsam, bet trešais pilots būs zināms vēlāk.''


Foto: AP/Scanpix

Al-Atija atzīst, ka viņa mērķis ir pārspēt slaveno un panākumiem bagāto Stefanu Peteranselu, kurš Dakaras rallijā pamanījies jau izcīnīt 11 titulus (sešus ar motociklu, piecus ar mašīnu). ''Gribu pārspēt Peteranselu, vai arī gribu, lai to izdara kāds no mūsu komandas bagijiem. Jā, viņš ir uzvarējis daudz, taču paskatieties - viņš to ir izdarījis laikā, kad nav braukuši daudz spēcīgu braucēju. Kad VW brauca labi, viņš nevarēja uzvarēt. Mēs viņu varam pārspēt,'' pārliecināti saka Al-Atija.

Jāatzīmē, ka arī nākamgad Dakaras rallijs notiks Dienvidamerikā, kur pirmo reizi rallijreida maršrutā tiks iekļauta Bolīvija.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png