profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels uzvar Korejā un izvirzās čempionāta vadībā

Go4speed 14.10.2012 - 11:13 Fetels uzvar Korejā un izvirzās čempionāta vadībā
Foto: Scanpix/AP

Savu trešo uzvaru pēc kārtas šajā sezonā izcīna Sebastians Fetels („Red Bull"), kas Korejas lielās balvas pirmajā līkumā apsteidza savu komandas biedru Marku Vēberu un spēja pārsvaru noturēt līdz pat finišam.

Šī uzvara Fetelam nodrošina izvirzīšanos čempionāta vadībā apsteidzot ātrāko „Ferrari" braucēju Fernando Alonso, kas Korejā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Abus līderus sezonas kopvērtējumā tagad šķir seši punkti, kad atlikuši vēl četri posmi, bet nākamie sekotāji atpaliek jau vairāk nekā četrdesmit punktus.

Alonso pēc sacīkstēm atzina, ka ir apmierināts ar rezultātu, jo izcīnīja svarīgus punktus kopvērtējumā. Priecīgs par savu sasniegumu var būt arī spāņa komandas biedrs Felipe Masa, kas otro posmu pēc kārtas spēj uzrādīt konkurētspējīgus rezultātus, šoreiz izcīnot ceturto vietu.

Tālāk finišu sasniedza Kimi Raikonens („Lotus"), kas īsti nespēja sagādāt galvassāpes līderiem un pārliecinoši izcīnīja piekto vietu.  Sestais finišā Niko Hulkenbegs („Force India"), kurš sacīkšu pirmajā daļā bija spiests cīnīties ar konkurentiem, tomēr spēja atrauties un finišēt ar pārsvaru. Septītajā vietā Romēns Grožāns („Lotus"), kurš Korejā brauca īpaši piesardzīgi, jo iepriekšējie incidenti bija izraisījuši plašas diskusijas par francūža braukšanas prasmēm sacīkšu laikā.

Interesanta cīņa notika par pēdējiem sacensību punktiem, kas vislabāk beidzās Žanam Ērikam Vernjē („Toro Rosso") , kurš pēdējos apļos spēja apdzīt savu komandas biedru Danielu Rikiardo un atrauties no Luisa Hamiltona („Mclaren"), kas finišēja desmitajā vietā. Brita ātrumu pēdējos apļos ierobežoja mākslīgā zāliena gabals, kas formulai pieķērās no drošības joslas, tomēr pēdējos līkumos vienu punktu sezonas kopvērtējumā nosargāja.

Neveiksmi piedzīvoja Hamiltona komandas biedrs Džensons Batons, kuru jau pašā startā no tālākas līdzdalības izsita Kamui Kobajaši, nolaužot priekšējo labo riteni.

Nākamais F1 posms notiks Indijā, kur piloti sacentīsies par 25 no atlikušajiem 100 maksimālajiem punktiem līdz sezonas beigām.

Rezultāti:

Pilots Komanda Laiks Punkti
Sebastians Fetels
Red Bull Racing-Renault   
 Uzvarētājs   
25
Marks Vēbers
Red Bull Racing-Renault  
+8.2 sek. 18
Fernando Alonso
Ferrari +13.9 sek.  
15
Felipe Masa Ferrari +20.1 sek. 12
Kimi Raikonens Lotus-Renault +36.7 sek. 10
Nico Hulkenbergs Force India-Mercedes +45.3 sek. 8
Romāns Grožāns  
Lotus-Renault +54.8 sek. 6
Žans Eriks Verņē  STR-Ferrari +69.5 sek. 4
Daniels Rikiardo
STR-Ferrari +71.7 sek. 2
Luiss Hamiltons
McLaren-Mercedes +79.6 sek. 1

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png