profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alonso uzvar savās mājās, pjedestālu bauda arī Šūmahers

Go4speed 24.06.2012 - 17:41 Alonso uzvar savās mājās, pjedestālu bauda arī Šūmahers
Foto: Scanpix/AFP

Eiropas lielās balvas izcīņā otro uzvaru šajā sezonā izcīnīja mājinieks Fernando Alonso ar „Ferrari". Kvalifikācijā spānis uzrādīja tikai 11. rezultātu un tikai retais pieļāva iespēju, ka vietējais braucējs kāps uz goda pjedestāla pakāpiena.

Par līderi Alonso kļuva pēc tam, kad ilgstoši sacensību vadībā esošais Sebastians Fetels („Red Bull") bija spiests izstāties ar tehnisku ķibeli neilgi pēc drošības mašīnas došanās atpakaļ boksos. Ar līdzīgu likteni saskārās Romēns Grožāns („Lotus"), kas līdz drošības mašīnai atradās stabilā otrajā vietā, tomēr, atsākoties sacensībām, pozīciju zaudēja Alonso un neilgi pēc tam izstājās tehniska defekta dēļ.

Spānim blakus uz goda pjedestāla stāvēja Kimi Raikonens („Lotus"), kas savu vietu izcīnījā pēdējos apļos, kad izdevās tikt garām Luisam Hamiltonam („Mclaren"). Britam riepas gandrīz pilnībā zaudēja saķeri, līdz ar to cīnīties nebija iespējams. Vēl vairāk, Hamiltonu noķēra Pastors Maldonado („Williams") un abu sadursmē „Mclaren" pilots bija spiests izstāties, bet Maldonado līdz finišam aizkļuva desmitajā vietā un bez priekšējā antispārna.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena pirmo reizi kopš atgriešanās lielajā sportā stāvēja septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers („Mercedes"), kas godalgoto vietu sasniedza tikai pēdējā aplī pēc konkurentu neveiksmēm un veiksmīgās riepu maiņas taktikas. Vācietis bija sajūsmā, ka pēc tik ilga laika atkal izdevies sasniegt pirmo trijnieku.


Foto: Scanpix/AFP

Tūlīt aiz goda pjedestāla finišu sasniedza Marks Vēbers („Red Bull"), kas startēja tikai no 19. vietas, tomēr sacensību noslēgumā bija ļoti ātrs. Tālākās vietas ieņēma abi „Force India" braucēji Niko Hulkenbergs un Pols di Resta, kas spēja saglabāt savas pozīcijas pirmajā desmitniekā, ko sasniedza kvalifikācijā. Septītajā vietā Niko Rosbergs („Mercedes"), bet astotais Džensons Batons („Mclaren"), kas visu sacīkšu laikā nespēja sasniegt komandas biedra ātrumu. Devītajā un desmitajā vietā finiša līniju sasniedza Serhio Perezs („Sauber") un sadursmē cietušais Pastors Maldonado.

Kopvērtējumā lielas izmaiņas  nav notikušas. Pirmajā trijniekā joprojām Alonso, Hamiltons un Fetels, tomēr spānim pateicoties uzvarai tagad ir salīdzinoši lielāks pārsvars.

Nākamais posms notiks Lielbritānijā, „Silverstonas" trasē, kas savukārt būs Hamiltona mājvietā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png