profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons kļūst par septīto uzvarētāju septiņos F1 posmos

Go4speed 10.06.2012 - 23:02 Hamiltons kļūst par septīto uzvarētāju septiņos F1 posmos
Foto: Scanpix/AFP

Kanādas F1 Lielo balvu šogad ieguva lieliski braucošais „Mclaren" pilots Luiss Hamiltons, kas sacensību laikā priecēja ar pārliecinošām apdzīšanām un vispārdomātāko boksu apmeklējumu stratēģiju.

Britam uzvara nenāca viegli, jo vairākkārtīgi nācās atrasties otrajā un trešajā vietā, taču tas netraucēja finiša karogu ieraudzīt pirmajam un kļūt par septīto uzvarētāju septiņos sezonas posmos. Čempionāta līderis Fernando Alonso („Ferrari") un pašreizējais pasaules čempions Sebastians Fetels („Red Bull") izvēlējās neveiksmīgāku boksu apmeklējumu stratēģiju un no pirmajām pozīcijām nespēja finišēt uz goda pjedestāla.  Alonso riepas mainīja tikai vienu reizi un tas izrādījās nepietiekami, jo pēdējos apļos ātrākajiem zaudēja četras sekundes aplī un no līdera pozīcijas spēja finišēt tikai piektajā vietā. Līdzīgs plāns bija arī Fetelam, taču viņš izvēlējās nomainīt riepas piecus apļus līdz beigām un to laikā noķēra spāni un apdzenot finišēja ceturtajā vietā.

Stabilas sacensības un veiksmīga riepu maiņas stratēģija Romēnam Grožānam („Lotus") nodrošināja otro vietu, par ko francūzis finišā pauda sajūsmu. Vēl lieliskā svētdiena izdevās Serhio Peresam, kas no 15. vietas startā spēja finišā sasniegt trešo pozīciju.


Foto: Scanpix/XPB Images/Press Association Images. Laimīgie Kanādas F1 Lielās balvas laureāti.


Sestā vieta Niko Rosbergam ar „Mercedes", kas epizodiski uzrādīja ātrākos sacīkšu apļu laikus, taču vidējais ātrums neļāva pakāpties augstāk. Turpretī septītās vietas ieguvējs Marks Vēbers („Red Bull") visu sacīkšu laiku nespēja parādīt pārliecinošu sniegumu, kas neļāva noturēt savu startā iegūto ceturto pozīciju.

Astotais Kanādā finišēja Kimi Raikonens, kura „Lotus" formula startā bija izbraukta ar cietākā sastāva riepām, kas nozīmēja atšķirīgu stratēģiju, kas zināmā mērā attaisnojās, jo izdevās pakāpties par četrām vietām. Devītais pārsteiguma autora Peresa komandas biedrs, Kamui Kobajaši, bet desmitais otrs „Ferrari" braucējs Felipe Massa, kas savas izredzes pacīnīties par godalgām izdzēsa, kad sacensību sākumā trasē sagriezās un sabojāja riepas.

Kārtējā neveiksme septiņkārtējajam pasaules čempionam Mihaelam Šūmaheram, kam tehniska ķibele ar aizmugurējo antispārnu lika atkal izstāties, kaut arī sacensību laikā saglabāja izredzes pacīnīties par punktiem.

Jāpiebilst, ka pēc sacensībām Moreālā čempionāta kopvērtējumā vadībā izvirzījies Hamiltons, bet līdzšinējais līderis Alonso ir otrais un Fetels trešais.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png