profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Debitants Borševskis: Ceru, ka konkurenti nav sadalījuši manas Evolūcijas sitamās vietas

Go4speed 22.03.2015 - 13:51 Debitants Borševskis: Ceru, ka konkurenti nav sadalījuši manas Evolūcijas sitamās vietas
Borševskis trasē. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pēc mēneša Smiltenē Latvijas autokrosa čempionātā plāno debitēt Jānis Borševskis. Lai gan viņš nebūs vienīgais debitants, viņa izvēlētā tehnika – Mitsubishi Evo IX – sola pievienošanos Open klases līderu pulkam. Pats viņš kautrīgi atzīmē, ka gribētos, lai līdz šim valdījušais čempiona Agra Bredika Evo VIII būtu blakus starta laukumā.


Jānis Borševskis

Jānis ienāk krosā ar zināmu standartauto un miniralliju pieredzi. Jau kādu laiku vērojis autokrosa un rallijkrosa aktivitātes, Borševskis ir gatavs debijai: ''Vēroju iepriekšējos čempionātus, man nelika mieru fakts, ka viena Evolūcija netraucēti brauc visiem pa priekšu. Gribējās pamēģināt. Sākām gatavot mašīnu ar mērķi ievērot jaunākos FIA SuperCar noteikumus, kas pamatā izdevās, vienīgi paši noteikumu gada laikā mainījās reizes trīs,'' portālā autocross.lv saka Jānis Borševskis.


Agris Brediks. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

''Taču mašīna būs laba, es ceru. Sākotnēji noteikti gribu braukt Latvijas autokrosa čempionātā, bet paralēli tuvoties rallijkrosam. Esmu laicīgi pieteicies gan Smiltenes krosam, gan arī 333 rallijkrosam, lai krātu pieredzi šajā sporta veidā. Tāpat ļoti ceru, ka līdzšinējam čempionam Agrim Bredikam otras Evo mašīnas uzrašanās izraisīs pamatīgu azartu, un viņš būs uz starta.''


Valts Zvaigzne un Jānis Borševskis. Foto: Dace Janova

Vērojot avāriju analīzi sportistu sapulcē, Borševskis atklāja un izprata braukšanas un kontaktcīņu nianses: ,,Šis elements būs jāpamācās, bet ceru, ka konkurenti jau nav sadalījuši manas mašīnas sitamās vietas – kam spārns, kam durvis,” smejas debitants, kurš pagājušā gada februārī notiekošajā minirallijā Madona piedzīvoja smagu avāriju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png