profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunā minirallija sezona sākas ar smagu avāriju, ātrākie Baldiņš/Stafeckis (FOTO)

Go4speed 15.02.2014 - 17:57 Jaunā minirallija sezona sākas ar smagu avāriju, ātrākie Baldiņš/Stafeckis (FOTO)
Foto: Dace Janova

Sestdien, 15. februārī, ar miniralliju ''Madona 2014'' sākās šī gada LAF SAK minirallija sezona. Sacensībām bija pieteikušās vairāk nekā 70 ekipāžas, kuru vidū bija gan braucēji ar pagājušā gada minirallija pieredzi, gan arī dalībnieki, kuriem šīs bija pirmās rallija tipa sacensības. Absolūti ātrāko laiku pirmajā posmā uzrādīja 4WD plus klases ekipāža Rolands Baldiņš/Vilnis Stafeckis. Madonā tika piedzīvotas arī vairākas avārijas.

Kopā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi pa trīs reizēm (trīs sekcijas). Jau pirms starta bija zināms, ka sportistiem būs jābrauc pēc pieredzējušā rallija pilota Māra Neikšāna sastādītās stenogrammas. Kā atzina Māris, tad ātrumposmi Madonā būs dažādi – ar lēnākām un ātrākām vietām, gan plaši, gan šaurāki, tehniski, ar daudziem pagriezieniem.


Valts Zvaigzne/Artis Baumanis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

1600 klase
Pirmo sekciju ļoti ātri veica Māris Druva/Viktors Ellers, taču turpat bija Māris Radomišķis/Mārtiņš Zviedris. Arī otrajā sekcijā starp šīm abām ekipāžām izvērtās sīva cīņa, taču sestajā ātrumposmā Radomišķis izstājās. Tas uz otro vietu ļāva pakāpties Kristeram Cimdiņam/Gatim Cimdiņam. Trešajā sekcijā Cimdiņi bija ļoti ātri, taču līdz uzvarai viņiem pietrūka nepilna sekunde. Līdz ar to uzvaru svinēja Druva/Ellers, otrie palika K.Cimdiņš/G.Cimdiņš, bet trešajā vietā ierindojās Armands Cīrulnieks/Andris Šņukuts.


Māris Druva/Viktors Ellers. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

2WD klase
Šajā klasē pirmajā sekcijā ātrākie bija Andris Vovers/Uldis Augulis, kuriem šī bija debija minirallijā. Taču atlikušajos divos posmos ātrākie bija igauņi Karel Tolp/Priit Guljajev, kuri arī beigās uzvarēja šajā klasē. Jāpiebilst, ka arī pagājušajā sezonā Karels bija ātrākais dažos posmos. Otro vietu izcīnīja Vovers/Augulis, bet trešo - Raivo Ozoliņš/Ģirts Ozoliņš. Debiju kā pilots minirallijā piedzīvoja Gundars Tīdmanis, kurš brauca kopā ar Edgaru Vanteru. Diemžēl pirmajā posmā Gundars nenoturējās uz ceļa un iebrauca grāvī. Debiju stūrmaņa lomā piedzīvoja pagājušās sezonas 1600+ klases uzvarētājs Aigars Tīdmanis, kurš kopā ar Gati Bredovski finišēja 11.vietā.


Edgara Lambas/Aivja Kāposta automašīna pēc avārijas. Foto: Reinis Grīnvalds

4WD klase
Šajā klasē uzvarēja Artis Upītis/Gints Dzenis, kuri pēc pirmās sekcijas bija tikai trešie. Atlikušajās divās sekcijās ekipāža bija ātrāka par otrās vietas ieguvējiem Edgaru Avenu/Aigaru Bajāru, un finālā abas ekipāža šķīra mazāk par divām sekundēm. Trešie šajā posmā Valts Zvaigzne/Artis Baumanis. Neveiksmīgi pirmais posms beidzās Edgaram Lambam un Aivim Kāpostam, kuri noskrēja no ceļa un attāpās krūmos.


Edgara Lambas/Aivja Kāposta automašīna pēc avārijas. Foto: Reinis Grīnvalds

4WD plus klase
Pēc pirmās sekcijas ātrāko laiku uzrādīja Ivars Velme/Māris Dunda, taču pēdējās divās sekcijās lielisku sniegumu parādīja Ronalds Baldiņš un Vilnis Stafeckis, kuriem uzvara gan klasē, gan absolūtajā vērtējumā. Trešo vietu izcīnīja Mārcis Aizkalns/Edgars Būčiņš. Nopietnu avāriju, ieskrienot kokā, 6. ātrumposmā piedzīvoja Jānis Borševskis/Ali Jansons. Sportistiem viss beidzās veiksmīgi.


Foto: Dace Janova


Foto: twitter.com/Vagi_Racing

Juniori un Open
Starp trīs junioru ekipāžām ātrākie bija Mārtiņš Sesks/Andris Kārkliņš, kuri otrās vietas ieguvējus Kristapu Skrodi/Mārtiņu Meldrāju apsteidza par vairāk nekā minūti. Open klasē, kurā uz starta izgāja vien divi dalībnieki, uzvaru izcīnīja Andris Brohauzs un Dzintars Smans.

Neoficiālie minirallija "Madona 2014" rezultāti:

1600 klase:
1. Māris Druva/Viktors Ellers, Toyota Corolla, 13:41,79
2. Kristers Cimdiņš/Gatis Cimdiņš, VAZ 2108, 13:42,59
3. Armands Cīrulnieks/Andris Šņukuts, Opel Corsa, 13:52,51

 2WD klase:
1. Karel Tolp/Piit Guljajev, Honda Integra, 13:15,40
2. Andris Vovers/Uldis Augulis, BMW 325, 13:26,89
3. Raivo Ozoliņš/Ģirts Ozoliņš, Honda CRX, 13:35,37

4WD klase:
1. Artis Upītis/Gints Dzenis, Subaru Impreza, 12:58,85
2. Edgars Avens, Aigars Bajārs, Subaru Impreza, 13:00,35
3. Valts Zvaigzne/Artis Baumanis, Subaru Impreza, 13:10,53

4WD plus klase:
1. Ronalds Baldiņš/Vilnis Stafeckis, Mitsubishi Evo, 12:53,45
2. Ivars Velme/Māris Dunda, Audi Coupe, 13:05,22
3. Mārcis Aizkalns/Edgars Būčiņš, Mitsubishi Evo, 13:14,90

Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png