profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc incidenta Korsikas rallijā nākamsezon WRC varētu ieviest jaunu drošības sistēmu

Go4speed 18.04.2019 - 23:49 Pēc incidenta Korsikas rallijā nākamsezon WRC varētu ieviest jaunu drošības sistēmu
Kriss Mīke un Elfins Evans. Foto: Autosport.com

Jau ziņojām par Korsikas WRC rallija nepatīkamo atgadījumu rallija pirmajā dienā. Brīdī, kad par uzvaru cīnījās Tjerī Noivils un Elfins Evans, dienas noslēdzošajā posmā īsi pirms finiša Evans noķēra Krisa Mīkes ekipāžu. Evans ilgu laiku brauca aiz Mīkes, kura auto bija tehniskas problēmas, tādējādi zaudējot vērtīgas sekundes, kuras gan vēlāk sportistam atgrieza. Posma finišā Mīke atvainojās Evansam, atzīstot, ka nav redzējis aiz sevis Evansa automašīnu.

Iespējams, nākamsezon būs jauns risinājums, lai šādi incidenti vairs nenotiktu. Rallija automašīnās varētu tikt ieviesta tāda sistēma, ka ekipāža, kas tuvojas sev priekšā esošam lēnākam auto, brīdina to.


Foto: Ekrānšāviņš

''Tāda sistēma ir, tāpēc būtu labi, ja tā sāktu strādāt. Tas situāciju padarītu daudz vienkāršāku,'' saka Kriss Mīke. ''Neesmu to vēl izmēģinājis, kā arī nezinu, kā tā strādā, bet redzu tai sistēmai lielu jēgu. Šādas lietas rallijos var notikt. Es labi pazīstu Krisu, un viņš nevarēja zināt, ka esmu aiz viņa,'' uzskata Elfins Evans.

FIA rallija direktors Īvs Meitons piebilda, ka ''nospied un apdzen'' (push to pass) sistēma WRC varētu tikt ieviesta nākamgad. ''Šādas sistēmas ieviešana ir mūsu darbu sarakstā. Taču šobrīd ir jāizstrādā noteikumi šai sistēmai, pirms mēs to sākam izmantot. Ceru, ka tas tiks izdarīts uz nākamo sezonu, ja mēs atradīsim atbilstošus noteikumus, kā un kad šo sistēmu pielietot. Sporta noteikumus mēs nevaram izmainīt sezonas laikā, izņemot galvenos jautājumus, kas saistās ar drošības pasākumiem.''

Minētais incidents:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png