profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mads Ostbergs kļūst par Austrālijas WRC rallija līderi, Noivils pārsit riteni

Go4speed 16.11.2018 - 09:28 Mads Ostbergs kļūst par Austrālijas WRC rallija līderi, Noivils pārsit riteni
Foto: Citroen Racing

Ar pirmajiem astoņiem ātrumposmiem startējis Austrālijas WRC rallijs, kas ir noslēdzošais Pasaules rallija čempionāta posms 2018.gadā.

Pirmais posms bija nedaudz mitrs, kā arī vietām nedaudz lija lietus, taču tas nepalīdzēja čempionāta līderim Ožjē, kurš trasē devās pirmais. Finišā francūzis ierindojās astotajā vietā, 2,6 sekundes zaudējot somam Esapekam Lapi. Ātrs bija arī Ots Tanaks, kurš komandas biedram zaudēja tikai 0,8 sekundes.

Ots Tanaks

Diemžēl neveiksmīgs atgadījums notika Kreigam Brīnam, kurš pēc finiša atzina, ka esot notriecis ķenguru.

Otrajā 14 kilometrus garajā posmā ātrākais bija Jari-Mati Latvala, kurš kopvērtējumā tobrīd dalīja pirmo vietu ar Lapi. Tikmēr uz trešo vietu pakāpās Mads Ostbergs (+2,4), kamēr Noivils (+7,6) un Ožjē (+12,1) attiecīgi ieņēma 10. un 11. vietu.

Trešais posms bija dienas garākais ātrumposms - 26,6 kilometri, kuros notika dažādi pavērsieni. Vispirms pēc ātras sekcijas, kur sekoja divi tramplīni, nākamajā līkumā no trases izlidoja Tanaks, taču igaunis, lai arī uz brīdi pa krūmiem pabrauca uz diviem riteņiem, spēja saglabāt vadību pār auto un turpināja sacīkstes. Lai arī sportists četrus kilometrus brauca ar pārsistu riteni, viņš tobrīd saglabāja vadību.


Foto: Twitter

Nedaudz vēlāk nepatīkamu atgadījumu piedzīvoja Mikelsens. Norvēģim, apbraucot siena ķīpas, pēkšņi priekšā parādījās traktors, kas, iespējams, izsita no līdzsvara Mikelsenu, kurš nākamajā līkumā pieļāva kļūdu un avarēja. Tikmēr lielisks brauciens padevās Madsam Ostbergam, kurš no WRC braucējiem startēja beigās, kad trase jau bija attīrīta. Norvēģis, kurš šo ātrumposmu veica pirmo reizi, uzrādīja ātrāko laiku.


Foto: Iván Fernández

Līdz ar to pēc trīs posmiem par jauno līderi kļuva Ostbergs, kuram 5,4 sekundes zaudēja Lapi, bet 5,8 sekundes atpalika Latvala.

Pēc servisa parka turpinājās sīva cīņa, kur pirms dienas noslēdzošajiem diviem Superspeciālajiem ātrumposmiem vadību joprojām saglabāja Ostbergs, kuram sekoja Latvala un Brīns. Diemžēl neveiksmīgs sestais posms bija Noivilam, kurš pārsita riteni un kopvērtējumā atkrita uz desmito vietu.


Foto: ewrc.cz

Tikmēr M-Sport braucēji Elfins Evans un Tēmu Suninens sestajā posmā apzināti bija lēnāki, lai kopvērtējumā viņiem garām paietu Ožjē, kuram tādējādi sestdien būs labāka starta pozīcija. ''Mēs visi esam sportisti, kuri gribam cīnīties, it īpaši tad, ja tev vēl nav noslēgts līgums uz nākamo gadu. Bet mums ir jārespektē komandas lēmums. Tas ir mūsu darbs un situācija ir tāda, kāda tā ir, tā pēc finiša teica Evans.

Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Ostbergs, kuram seko Brīns un Latvala. Ožjē ir septītais, bet Noivils - desmitais.

Sestdien sportistiem būs jāveic desmit ātrumposmi.

Rallija rezultāti:
1 NOR Østberg Mads
Citroën C3 WRC
00:53:37.4
2 IRL Breen Craig Citroën C3 WRC
+6.8
3 FIN Latvala J.
Toyota Yaris WRC  
+8.7
4 NZL Paddon Hayden 
Hyundai i20 Coupe WRC
+12.5
5 EST Tänak Ott
Toyota Yaris WRC
+16.9
6 FIN Lappi Esapekka Toyota Yaris WRC
+28.3
7 FRA Ogier S.
Ford Fiesta WRC
+38.2
8 GBR Evans Elfyn
Ford Fiesta WRC
+45.2
9 FIN Suninen Teemu
Ford Fiesta WRC
+47.2
10 BEL Neuville T.
Hyundai i20 Coupe WRC  
+1:11.9

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png