profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Neveiksme Velsas WRC rallijā - sliktākais, ko jebkad esmu piedzīvojis (VIDEO)

Go4speed 09.10.2018 - 10:50 Tanaks: Neveiksme Velsas WRC rallijā - sliktākais, ko jebkad esmu piedzīvojis (VIDEO)
Foto: Toyota Gazoo Racing WRC

Iespējams, Velsas WRC rallijs būs tas posms, kuru igauņu sportists atcerēsies uz ilgu laiku. Būdams rallija līderis, Tanaks droši soļoja pretim savai ceturtajai WRC uzvarai pēc kārtas, kas tobrīd viņam ļautu kļūt par WRC čempionāta līderi.

Taču 16.posmā igauņu sportists pēc viena no sitieniem norāva daļu no mašīnas aizsargpannas, pēc kā sekoja radiatora defekts, kas lika izstāties, tādējādi zaudējot daudz vērtīgus punktus. Sportists trasē atgriezās svētdien, kur Power Stage posmā viņš izcīnīja četrus punktus.


Foto: Toyota Gazoo Racing WRC

''Sestdien no rīta lietas ritēja labi – braucām savā ritmā un tempā. Diemžēl atkārtotajā Sweet Lamb ātrumposmā kādā no vietām sanāca sabojāt radiatoru, kas mums lika izstāties. Tas bija sliktākais, ko jebkad esmu piedzīvojis. Ceru, ka neviens no maniem konkurentiem neko tādu dzīvē neizjutīs. Tagad, raugoties no čempionāta viedokļa, situācija ir smaga, taču iespēja vēl ir, tāpēc cīnīsimies,'' tā Ots Tanaks.

Noskumis par šo atgadījumu bija arī komandas boss Tomijs Makinens. ''Tas Tanakam ir tik smagi tik smagi,'' bēdīgi stāsta Tomijs Makinens. ''Viņš brauca tik labi, un tas nav godīgi pret viņu. Ja tas Tanakam maksās čempiontitulu, tad šai neveiksmei būs bijusi ļoti augsta cena. Veiksim rūpīgu izmeklēšanu par šo gadījumu. Ja tur būs vajadzīgas kādas modifikācijas, tad mums jāreaģē pēc iespējas ātrāk.''


Foto: Toyota Gazoo Racing WRC

Soms pieļāva iespēju, ka vietā, kur sekoja trieciens, komanda varētu ieviest papildus aizsardzību atlikušajām četrām dienām, kurās būs jābrauc pa granti (vienai dienai Spānijā un trīs Austrālijā).

WRC kopvērtējums:
1. flag Neuville Thierry
  189
2. flag Ogier Sébastien
  182
3. flag Tänak Ott
  168
4. flag Lappi Esapekka
  104
5. flag Latvala Jari-Matti
  98
6. flag Mikkelsen Andreas
  83
7. flag Sordo Dani
  60
8. flag Breen Craig
  59
9. flag Paddon Hayden
  55

Tanaka neveiksme:

Tanaka auto norautā aizsargpanna:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png