profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mīke turpina perfekti un izcīna trešo uzvaru Portugāles rallija čempionātā

Go4speed 27.04.2024 - 21:46 Mīke turpina perfekti un izcīna trešo uzvaru Portugāles rallija čempionātā
Kris Mīke

Ar Krisa Mīkes (Hyundai i20 N Rally2) uzvaru sestdien noslēdzies Portugāles rallija čempionāta 3.posms. Šī bija Mīkes trešā uzvara šīs sezonas trīs Portugāles rallija čempionāta posmos.

Naktī uz sestdienu lija, tāpēc trase bija mitra un dubļaina. Mīke šajā rallijā bija ātrākais četros no septiņiem dopiem, kas finišā viņam par 11,1 sekundi ļāva apsteigt Pjēru Luī Lubē (Škoda Fabia RS Rally2), kamēr trešajā vietā finišēja Joans Rosels (Citroën C3 Rally2). Jāatzīmē, ka vadošie braucēji, izņemot Mīki, startēja ar riepām, ar kādām tie startēs Portugāles WRC, kamēr Mīke izmantoja savādākas riepas, ar kurām varēja uzrādīt labākus rezultātus.

Ceturto vietu ieņēma Horvātijas WRC2 rallija uzvarētājs Nikolajs Grjazins, kuram šis bija pirmais grants rallijs ar ''Citroën C3 Rally2''. Visa rallija laikā Nikolajs strādāja pie mašīnas regulējumiem priekš Portugāles WRC.


Rikardo Teodosio automašīna pēc avārijas

Iespaidīgu avāriju piedzīvoja 2023.gada Portugāles rallija čempions Rikardo Teodosio (Hyundai i20 N Rally2), kurš sestajā ātrumposmā, tobrīd ieņemot devīto vietu, piedzīvoja iespaidīgu avāriju, lielā ātrumā uzmetot vairākus kūleņus.

Līdz pat noslēdzošajam dopam RC4 klasē septīto vietu 31 ekipāžu konkurencē ieņēma 16 gadus vecais turks Čans Alakočs ar latviešu stūrmani Ivo Pūķi, taču noslēdzošajā ātrumposmā ekipāža zaudēja gandrīz trīs minūtes, kas kopvērtējumā to atsvieda uz desmito vietu, klases uzvarētājam, mājiniekam Hugo Lopesam, zaudējot gandrīz piecarpus minūtes.


Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Kā pēc finiša portālam Go4speed pastāstīja Ivo Pūķis, tad ''Noslēdzošajā dopā, kas gāja trešo reizi un bija ļoti skarbs, salauzām piekari un automašīnai pazuda bremzes. Pēc finiša vienai ekipāžai bija bremžu eļļa, ar kuras palīdzību mēs arī varējām finišēt. Šoreiz nācās izmantot savas tehniskās zināšanas, lai varētu sasniegt finišu. Žēl, ka zaudējām pāris pozīcijas, taču esam priecīgi par sasniegto finišu!”

Pēc Portugāles rallija čempionāta trīs posmiem Mīke sakrājis 84 punktus, kamēr otrais ir vairākkārtējais Portugāles rallija čempions Armindo Araužo, kurš visos trijos rallijos finišējis otrais.

Rikardo Teodosio avārija
Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png