profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Angļu pilots gaida jaunu auto, stūrmanis turpina ārstēties intensīvās terapijas nodaļā

Go4speed 14.08.2018 - 22:48 Angļu pilots gaida jaunu auto, stūrmanis turpina ārstēties intensīvās terapijas nodaļā
Foto: Gūs Grīnsmits

Jau ziņojām, ka neveiksmīgi gatavošanās Vācijas WRC rallijam beidzās vienam no WRC2 klases līderiem, angļu braucējam Gūsam Grīnsmitam, kurš testos piedzīvoja smagu avāriju.

Kā ziņo wrc.com, tad Grīnsmits jau ir pametis slimnīcu, kamēr pieredzējušais stūrmanis Kreigs Perijs turpina ārstēties intensīvās terapijas nodaļā, kur viņa stāvoklis tiek raksturots kā stabils.

Avārija esot notikusi Baumholderas militārajos ceļos, kuros sportisti Vācijas WRC rallijā brauks sestdien.


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Tā bija kļūda no manas puses. Pie apmēram 120 km/h liela ātruma ar stūrmaņa puses sāniem ieskrēju akmens norobežojumā jeb hinkelstein (šī norobežojuma funkcija ir apturēt tanku, lai tas mācību laikā nenoskrien no ceļa. Hinkelstein ir kā aisbergs - virs zemes ir ¼, pārējais zem zemes). Jā, vēl jūtu sāpes, taču ar katru dienu paliek aizvien labāk, tāpēc neredzu iemeslu, kāpēc lai nevarētu startēt rallijā. Būs neērti, taču tikšu ar to galā,'' saka 21 gadu vecais Gūs Grīnsmits, kuram tika konstatēti ribu sasitumi un nervu bojājumi kakla un muguras rajonā.


Foto: Egita Jasmane

Jāatzīmē, ka Vācijas WRC ir bijušas vairākas avārijas, kur sportisti cieš no šiem akmens norobežojumiem. Diemžēl pārsvarā visas šīs avārijas ir bijušas diezgan smagas.


Lefebra avārija


Solberga avārija

Tiek ziņots, ka avārijas rezultātā ekipāžas mašīna tika bojāta ļoti stipri, tāpēc M-Sport nolēma savam pilotam piegādāt jaunu auto, kuru sportists pirmo reizi iemēģinās ceturtdienas Shakedown posmā.

Tikmēr stūrmanis, kurš pēc avārijas uz slimnīcu tika nogādāts ar helikopteru, turpina ārstēties. ''Joprojām esmu intensīvās terapijas nodaļā Trīres slimnīcā. Mans stāvoklis ir stabils. Tuvākajās dienās zināšu, kādi būs mani tālākie soļi. Paldies jums par vēstulēm,'' tā Kreigs Perijs.

Pēc astoņiem posmiem WRC2 klases kopvērtējumā Grīnsmits/Perijs ieņem augsto trešo vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png