profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport boss Vilsons: Tanakam laiks doties jaunās ganībās

Go4speed 22.10.2017 - 23:09 M-Sport boss Vilsons: Tanakam laiks doties jaunās ganībās
Ots Tanaks un Malkolms Vilsons. Foto: M-Sport

Pirms pāris dienām kļuva zināms, ka 30 gadus vecais igauņu rallija braucējs Ots Tanaks nākamsezon startēs ''Toyota Gazoo Racing'' vienībā. Lai arī vēl nesen Tanaks kādā no intervijām lika noprast, ka viņš, visticamāk, paliks M-Sport vienībā, beigās igauņu braucējs tomēr nolēma pāriet uz ''Toyota''.

Tanaku ar M-Sport saista ilgas attiecības. 2009.gadā Tanaks pirmo reizi nonāca M-Sport bosa Malkolma Vilsona redzeslokā. 2011.gadā Tanaks WRC ar ''Ford Fiesta S2000'' startēja SWRC čempionātā, kur sportists izcīnīja trīs uzvaras un piecas reizes kāpa uz goda pjedestāla. 2012.gadā Tanaks aizvadīja pilnu sezonu ar ''Fiesta RS WRC'', taču pēc ne visai veiksmīgas sezonas viņš 2013.gadā pameta WRC un startēja Igaunijas un Latvijas posmos. Taču 2015.gadā Tanaks vēlreiz aizvadīja pilnu sezonu ar ''Fiesta RS WRC''. Turpinājumā Tanaks kļuva stabilāks un ātrāks, kas viņam ļāva regulāri cīnīties par goda pjedestālu, kā arī ļāva turpināt startēt WRC. Kad līdz šīs sezonas beigām atlikuši vēl divi posmi, Tanaks joprojām vēl var kļūt par WRC čempionu.


Foto: M-Sport

"No Ota un viņa stūrmaņa Martina atvadāmies ar smagu sirdi, jo viņi bija ļoti svarīga daļa no mūsu šīs sezonas panākumiem," m-sport.co.uk mājas lapā citēts Malkolms Vilsons. "Nav neviena cita pilota, kuram esmu tā uzticējies un kuram esmu devis tik daudzas iespējas. Es jau pašā sākumā ieraudzīju viņa potenciālu. Viņš vienmēr ir bijis ātrs. Jau toreiz, kad viņš pirmo reizi nonāca manā uzmanības lokā, man nebija šaubu par viņa ātrumu. Pēdējās gados viņš sevi ir attīstījis pilnībā - kļuvis par sacīkšu uzvarētāju un pretendentu uz čempiona titulu."

''Nav viegli teikt Otam uzredzēšanos, bet viņam ir laiks doties jaunās ganībās. Mēs viņam un Martinam nākotnē vēlam visu to labāko. Taču līdz tam mums priekšā ir divas svarīgas sacīkstes, kur zinu, ka Ots ar stūrmani darīs visu iespējamo, lai šo kopēju sadarbību ar "M-Sport" ģimeni noslēgtu uz augstas nots."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png