profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks ar WRC automašīnu startēs Somijas WRC rallijā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 22.04.2015 - 06:51 Lukjaņuks ar WRC automašīnu startēs Somijas WRC rallijā (VIDEO)
Arnautovs un Lukjaņuks. Foto: www.facebook.com/lukyanuk

Priecīgas ziņas saņemtas no krievu braucēja Alekseja Lukjaņuka nometnes. Kā pēc Maskavā notikušā rallija šova atzina Lukjaņuks, tad viņš šogad ar WRC automašīnu startēs šī gada Somijas WRC posmā.

Šosezon Lukjaņuks kopā ar baltkrievu stūrmani, kurš arī zināmā mērā sedz izmaksas, startē Eiropas rallija čempionātā (ERČ), taču Somijas WRC posmā Lukjaņuks startēs ar savu ierasto stūrmani Alekseju Arnautovu.

''Protams, man ir liela vēlme braukt kopā ar Arnautovu, jo mums ir liela pieredze un mēs labi spējam sastrādāties. Mēs ļoti labi viens otru jūtam,'' portālā rallyshow.ru saka Aleksejs Lukjaņuks.


Lukjaņuks Somijas rallijā. Foto: Patrick Beelen

''Varam paziņot, ka mēs kopā startēsim Lietuvā un Somijas WRC posmā. Par startēšanu Somijā jāsaka liels paldies Mihailam Lepehovam (bijušā WRC pilota Jevgēņija Novikova sponsors), kurš mums palīdzēja to visu nokārtot. Mums būs unikāla iespēja, jo startēsim ar "Ford Fiesta WRC" mašīnu. Ja būs budžets, tad pirms rallija starta kopā ar Arnautovu aizvadīsim testus Igaunijā vai Somijā. Tāpat ar Jevgēņiju Červoņenko turpināšu startēt ERČ čempionātā un krāt pieredzi. Tur arī programma vēl līdz galam nav zināma, jo viss būs atkarīgs no rezultātiem.''


Šogad Somijas ceļos arī Lukjaņuks varēs ''lidot''. Foto: ewrc.cz

Līdz šim Lukjaņuks Somijas WRC braucis vienu reizi. 2013.gadā Lukjaņuks, kurš startēja ar ASRT komandas "Mitsubishi Evo X", ''klasē 3'' izcīnīja pārliecinošu 1.vietu (tuvākie sekotāji tika apsteigti par septiņām minūtēm). Tieši šajā posmā daudzi pirmo reizi uzzināja par Lukjaņuku, kurš Superspeciālajā ātrumposmā izcīnīja pārsteidzošu 8.vietu absolūti, aiz sevis atstājot vairākus WRC pilotus. Toreiz daudzi teica, ka būtu interesanti redzēt, kā Lukjaņukam klātos šajā posmā, ja viņš varētu startēt ar WRC automašīnu. Šogad šāda iespēja beidzot būs.

Lukjaņuks darbībā:


Somijas WRC tramplīni:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png