profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala: Kad sākās rallijs, nebiju uz šīs planētas (VIDEO)

Go4speed 28.10.2014 - 15:52 Latvala: Kad sākās rallijs, nebiju uz šīs planētas (VIDEO)
Jari Mati Latvala. Foto: Volkswagen Motorsport

Ar franču rallija braucēja Sebastjana Ožjē uzvaru svētdien noslēdzās Spānijas WRC posms. Šī uzvara Ožjē ļāva vienu posmu pirms sezonas beigām izcīnīt čempiontitulu. Otrais šajā rallijā palika VW komandas pilots Jari Mati Latvala, kuram, finišējot priekšā savam komandas biedram, vēl būtu bijusi iespēja sezonas noslēdzošajā posmā pacīnīties par čempiontitulu.


Foto: Volkswagen Motorsport


Kā pēc rallija atzina Latvala, tad viņš ir vīlies ar savu sniegumu rallija pirmajā dienā. ''Ja gribi būt čempions, tad tu nevari padoties. Ļoti gribēju doties uz Velsas posmu un tur pacīnīties par čempiontitulu. Ožjē piektdien padevās lielisks starts, taču nezinu, kur es tobrīd biju. Kad rallijs sākās, nebiju uz šīs planētas. Mana braukšana (uz grants – aut.) bija slikta, jo domās biju uz asfalta, kuram gatavojos ļoti nopietni. Bija grūti pārslēgties uz grants segumu, lai arī mašīna bija lieliska,'' iesāk Jari Mati Latvala.

''Kopumā jāsaka, ka šī bija mana labākā WRC sezona, jo līdz šim nekad man tik labi nebija gājis. Uzvarēju četros rallijos un man bija iespēja kļūt par čempionu. Tagad atlicis Velsas posms, kas man ļoti patīk. Ožjē tagad būs atslābinājies un viņš brauks ļoti ātri. Tāpat būs arī Mīke un Hirvonens – būs jābrauc ar pilnu jaudu (pedal to the metal).''


Foto: Volkswagen Motorsport

Citā noskaņojumā bija Ožjē. ''Protams, jūtos ļoti labi, jo šis ir mērķis jebkuram čempionam pierādīt, ka iepriekšējais tituls nebija tikai veiksme. Vienmēr esmu teicis, ka izcīnīt titulu ir grūti, bet nosargāt to ir vēl grūtāk. Latvala visas sezonas garumā bija spēcīgs pretinieks, jo dažos posmos finišā mūsu atstarpe bija tikai pāris sekundes. Kopumā sezona bija aizraujoša, tāpēc esmu priecīgs par otro čempiontitulu,'' tā Sebastjans Ožjē, kurš piebilda, ka sezonas vidū viņš mentāli esot juties vāji, kā rezultātā viņa motivācija par šo sportu bija ļoti zema. Tāpat Ožjē piebilda, ka sezonas pēdējā posmā viņam nebūs nekāda stresa un viņš varēs pilnībā izbaudīt šo ralliju, kas solās būt ļoti aizraujošs.

Rallija labākie mirkļi:


Rallija labākie mirkļi:


WRC kopvērtējums:
1. flag Ogier Sébastien 242
2. flag Latvala Jari-Matti 211
3. flag Mikkelsen Andreas 
150
4. flag Hirvonen Mikko 108
5. flag Ostberg Mads 92
6. flag Neuville Thierry 91
7. flag Meeke Kris 84
8. flag Evans Elfyn 71
9. flag Prokop Martin 42
10. flag Sordo Dani 40

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png