profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gross: 'Man rallijs ir veids kā atpūsties un izklaidēties'

Go4speed 22.05.2019 - 09:07 Gross: 'Man rallijs ir veids kā atpūsties un izklaidēties'
Foto: Timo Anis Photography

Igauņu autosportisti allaž pratuši sevi pierādīt uz starptautiskās rallija skatuves. Mūsu ziemeļu kaimiņu veiksmes stāstā lielu lomu spēlē arī Georgs Gross, kurš vietējā čempionātā triumfējis trīs reizes. Latvijas autosporta fani jau būs pazīstami ar Grosu, kurš savā Ford Focus WRC spēkratā atstājis pēdas arī Latvijas ceļos, izcīnot uzvaras Talsos, Gulbenē, Madonā un Kurzemē. Šoreiz pienācis laiks izmēģināt savus spēkus Rally Liepāja ietvaros – un darīt to ar jaunākās paaudzes Ford Fiesta WRC.

Rally Liepāja maršruts šogad sāksies Talsos, kur Georgs Gross piedalījās jau tālajā 2006. gadā. “No tiem laikiem man ir patīkamas atmiņas. Atceros, ka vēlāk atgriezāmies tur ar savu WRC mašīnu un aizvadījām lieliskas cīņas ar Ivaru Vasaraudzi, kurš brauca Mitsubishi Lancer WRC mašīnu,” stāsta Georgs Gross, kurš ar WRC klases automašīnu rallijos startē jau kopš 2009. gada.

''Vēl gan neesmu pilnībā apradis ar mūsu jauno Ford Fiesta WRC mašīnu. Tas prasa vairāk laika, kā biju iedomājies. Protams, pirms Rally Liepāja veicam daudz izmēģinājuma braucienus, lai saprastu, kā jūtam mašīnu. Grūti salīdzināt gatavošanās procesu ar R2 un R5 ieskaišu braucējiem, jo ar tādām mašīnām tikpat kā neesmu braucis, ja neskaita dažus kilometrus testos.”


Rally Sarma 2019, Ford Fiesta WRC ©Edgars Leonovs

Šī būs jau otrā Georga Grosa viesošanās Latvijā šosezon, jo viņa un Raigo Moldera pārstāvētā ekipāža šoziem ar lielisku stabilitāti visos braucienos izcīnīja otro vietu Rallijs Sarma un nopelnīja vietu uz goda pjedestāla kopā ar Oliveru Solbergu un Nikolaju Grjazinu. “Startēsim LRČ ieskaitē, līdz ar to mums ir tikai 62. starta numurs. Ceļa segums būs ievērojami atšķirīgs kā Eiropas čempionāta puišiem, turklāt viņi ir augstākā līmeņa talanti. Man rallijs ir veids kā atpūsties un izklaidēties. Brauksim paši savu ralliju!”

Savas karjeras laikā Gross startējis gan kā braucējs, gan kā stūrmanis, tomēr norāda, ka sēdvieta pie stūres tomēr ir daudz ērtāka. Vaicāts par atšķirībām starp braukšanu Latvijā un Igaunijā Georgs norāda: “Igaunijā ātrumposmus vēro ļoti daudz cilvēku. Līdzīgs skats vērojams arī Latvijā, taču te ir jūtama daudz lielāka interese arī par notikumiem servisa parkā. Lieliska atmosfēra gan ir visur.”

Latvijas rallija čempionātā (LRČ) šī būs īpaši nozīmīga nedēļas nogale, jo tiks aizvadīti divi posmi. Sestdien šīs sezonas trešā posma ietvaros braucējiem būs jāveic 100,05 km gara distance, bet svētdien cīņas sāksies no jauna un LRČ 4. posmā būs gaidāmi astoņi ātrumposmi, kuru kopgarums sasniegs 106,58 km.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png