profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms/Eglītis kļūst par Igaunijas rallija čempioniem

Go4speed 11.10.2018 - 13:34 Blūms/Eglītis kļūst par Igaunijas rallija čempioniem
Foto: Indrek Allik

Lieliski jaunumi saņemti īsi pirms noslēdzošajiem diviem Latvijas rallija čempionāta posmiem.

Par Igaunijas rallija čempioniem EMV4 klasē kļuvusi Rallyworkshop ekipāža Emīls Blūms/Didzi Eglītis. Šogad ekipāža startē gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātos.

Pirms noslēdzošā Igaunijas rallija čempionāta posma, kas šajās brīvdienās notiks Sāremā salā, EMV4 klasē līderis ir Blūms (126), kuram tikai sešus punktus zaudēja ātrais igaunis Ranno Bundsens. Ņemot vērā, ka Rally Liepāja un Sāremā rallijs šogad notiek vienā un tajā pašā laikā, viss liecināja par to, ka igauņi par punktiem cīnīsies savā čempionātā, bet latvieši – savā.


Foto: A1M Motorsport

Taču noskaidrojies, ka Ranno Bundsens ar komandas biedriem Alanu Popovu un Ronaldu Baldiņu tomēr startēs ''Rally Liepāja'' nevis Sāremā rallijā. Līdz ar to tas nozīmē, ka Blūmu neviens no konkurentiem vairs nevar apsteigt, tāpēc arī Emīls posmu pirms beigām kļuvis par Igaunijas čempionu EMV4 klasē.

''Pirmās sajūtas un emocijas ir patīkamas, taču tas tikai uz brīdi, jo šobrīd mēs koncentrējamies ''Rally Liepāja'', kur šobrīd rakstām trasi. Ir prieks, ka viss ieguldītais darbs atmaksājās un nebija pa velti darīts, un ka tie divi posmi Igaunijā, kas bija ārpus LRČ čempionāta, ir atmaksājušies. Bet, kā jau teicu, par to šobrīd nedomājam, jo priekšā mums ir smaga cīņa LRČ posmā. Gribu teikt lielu paldies stūrmanim Didzim Eglītim, Rallyworkshop komandai un visiem atbalstītājiem. Īpašu paldies gribu teikt Vides Tehnika,'' tā portālam Go4speed atzina Emīls Blūms.

Taču Blūmam/Eglītim ir lieliskas iespējas papildināt savu titulu kolekciju. LRČ ABS ieskaitē līderis šobrīd ir Bundsens (59). Tikpat punktu ir Valērijam Gorbanam, 33 punkti Blūmam, bet 30 punkti – Popovam. LRČ1 klasē līderis šobrīd ir Bundsens (85), kuram seko Edijs Bergmanis (46), kamēr LRČ2 klasē līderis ir Blūms (73), kuram cieši seko Popovs (62) un Aleksandrs Mihailovs (33).


Foto: Mārtiņš Vanags, (MV Foto)

Līdz ar to gan Bundsenam, gan Blūmam ''Rally Liepāja'' ir iespēja iegūt vēl divus čempiontitulus. Kurš būs veiksmīgākais, to uzzināsim svētdienas vakarā.

Jāatzīmē, ka pēc portāla rīcībā esošās informācijas Gorbans piektdien un sestdien startēs Sāremā rallijā, pēc kā sportists ar helikopteru dosies uz Latviju, lai svētdien startētu ''Rally Liepāja''. Ņemot vērā, ka sportistam ir vairākas ''BMW-Mini John Cooper Works WRC'' automašīnas, tad katrā rallijā viņš brauks ar savu auto.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png