profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kaspars Kaņeps-Kalniņš atgriežas rallijā ar jaunu auto (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 17.01.2018 - 19:23 Kaspars Kaņeps-Kalniņš atgriežas rallijā ar jaunu auto (FOTO)
Foto: No sportista personīgā arhīva

Pēc divu gadu pārtraukuma rallijā nolēmis atgriezties Kaspars Kaņeps-Kalniņš, kurš startēs kopā ar Ringoldu Bērziņu. Ekipāža uz starta izies jau Alūksnes rallijā, kur tās rīcībā būs ''Mitsubishi Lancer Evo VIII''. Pēdējo reizi Kaspars rallijā startēja 2015.gadā, piedaloties vairākos rallijos. Jāatzīmē, ka ''Rally Talsi'', startējot ar Baltic Open klases ''Mitsubishi Lancer Evo VII''  automašīnu (ielas auto ar ierobežotiem uzlabojumiem), Kaspars izcīnīja 11.vietu absolūti.

Sarunā ar portālu Go4speed Kaspars atzina, ka ir iegādājies jaunu auto, ar kuru plānots startēt pilnu Latvijas rallija čempionāta sezonu.

Kaspar, kāpēc nolēmi atgriezties rallijā, ja tā to var teikt?
Dažādu sakritību pēc, ar draugu atbalstu un ar stūrmaņa Ringolda lielu palīdzēšanu mums izdevās visu sakārtot un no ASRT komandas iegādāties ''Mitsubishi Evo VIII'' automašīnu. Līdz ar to plāns šogad nav nobraukt tikai vienu ralliju, bet gan domājam braukt nopietni. Negribējām īrēt, bet gribējām braukt ar savu auto.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kā pašam liekas, kāda būs braukšana pēc divu gadu pauzes?
Šobrīd grūti teikt, jo pats saproti, ka divi gadi ir divi gadi, tāpēc šobrīd negribas zīlēt kafijas biezumos. Tas, ka gribās un varēšana ir, nenozīmē, ka vari pabraukt ātri. Mēs ar Ringoldu vairāk šo startēšanu uztversim kā - braukšanu prieka pēc.

Vai tavs lēmums atgriezties rallijā ir saistīts arī ar pēdējām LAF pārmaiņām?
Mūsu startēšana rallijā sakrita tieši ar visām LAF pārmaiņām. Pats piedalījos visās sapulcēs, un man tas deva stimulu. Tās krasās pārmaiņas kaut kā noveda pie tā, ka draugi bija iedegušies un gribēja palīdzēt, lai startējam. Arī pašam gribējās braukt, tāpēc arī viss noveda pie tā, ka iziesim uz starta. Un prieks, ka šādas pārmaiņas ir notikušas un ka vairāk tiek domāts par vietējiem braucējiem. Iepriekš tika par to daudz runāts, domāts, bet šogad tas viss ir realizējies dzīvē, par ko liels prieks.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kā tev liekas, kāda varētu būt šī sezona?
Man liekas, ka būs labs gads, jo, cik esmu runājis ar citiem sportistiem, tad daudzi gaidīja pārmaiņas. Tagad visi brauksim kopā un būs līdzīgas cīņas. Man tas patīk, ka ir daudz klases, jo tad katrs var atrast savu klasi un braukt. Protams, tās R5 un WRC mašīnas ir skaistas un ātras, bet ekonomikā šobrīd nav naudas, tāpēc bija vairāk jādomā par pašmāju braucējiem, pašmāju čempionātu. Tagad tas viss ir izdarīts, par ko ir liels prieks. Var just, ka džeki ir sasparojušies. Ar šīm pārmaiņām jūtu, ka viss būs labi. Nezinu, vai ziemā to jutīsim, bet domāju, ka vasarā noteikti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png