profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas rallijā startēs viens no WRC2 klases līderiem; Rovanperam debija ar R5 auto

Mārtiņš Jankovskis 02.06.2016 - 00:00 Lietuvas rallijā startēs viens no WRC2 klases līderiem; Rovanperam debija ar R5 auto
Pontus Tīdemans. Foto: Rafal Roguski

No 16.-18.jūnijam Lietuvā risināsies rallijs Žemaitija, kas būs ne tikai ceturtais Lietuvas rallija čempionāta posms, bet arī ceturtais Latvijas rallija čempionāta posms.

Šobrīd sportisti turpina pieteikties gaidāmajam rallijam, kas notiks divas dienas. Rallijs startēs piektdien, kad vispirms 20:35 būs jāaizvada 18,95 kilometrus garš posms, bet 23:00, kad ārā jau būs pilnīga tumsa, sportistiem būs jāveic 17 kilometrus garš ātrumposms. Sestdien sportistiem būs jāveic atlikušie septiņi posmi (85 km), kas kopā divās dienās sastādīs 121,80 kilometru.


Foto: Rihards Baumanis, Baumanis Motorsport Photography

Rallijam var pieteikties līdz 3.jūnija vakaram. Šobrīd (1.jūnija vakarā) dalību apstiprinājušas 32 ekipāžas, starp kurām vairums ir lietuviešu braucēju (dalību pagaidām apstiprinājušas tikai divas latviešu ekipāžas…). Par patīkamu pārsteigumu parūpējusies Tonija Gardemeistera komanda, kura rallijam pieteikusi zviedru sportistu Pontu Tīdemanu (''Škoda Fabia R5''), kurš ir Škodas rūpnīcas komandas viens no pilotiem.

Šis zviedru braucējs ir šī brīža viens no ātrākajiem WRC2 klases braucējiem, kurš, iespējams, drīzumā startēs kādā no WRC komandām. Pagājušajā gadā Tīdemans kļuva par Āzijas-Klusā okeāna čempionu, kā arī, nestartējis pilnu čempionātu, Pontus izcīnīja piekto vietu WRC2 ieskaitē. Arī šī sezona 25 gadus vecajam zviedram sākusies ļoti veiksmīgi. Zviedrijas WRC rallijā viņš izcīnīja otro vietu WRC2 ieskaitē, bet Portugāles WRC posmā viņam devītā vieta absolūti un pirmā WRC2 klasē.


Foto: Jana Holcrová

Taču tas nav vienīgais pārsteigums, ko sarūpējusi Gardemeistera komanda. Zināms, ka ar otru komandas ''Škoda Fabia R5'' automašīnu startēs jaunais un talantīgais Kalle Rovanpera, kuram tā būs debija pie R5 stūres. Šosezon sportists aizvadījis četrus rallijus ar ''Škoda Fabia S2000'', kuros izcīnītas divas uzvaras un divas otrās vietas.


Foto: TGS Worldwide

''Jā, tā ir tiesa, ka Lietuvas rallijā startēšu ar ''Škoda Fabia R5''. Šobrīd nezinu, vai tas būs tikai viens rallijs vai vēl kāds. Līdz šim šo auto esmu testējis uz asfalta, tāpēc grūt teikt, kāds tas būs uz grants. Taču vadāmība un bremzēšana bija ļoti laba, man patika. Šajā rallijā centīšos braukt ātri, bet gudri, jo man jāturpina mācīties,'' tā portālam Go4speed atzina Kalle Rovanpera, kurš pirms rallija ar jauno auto aizvadīs arī testus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png