profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pilota maiņa beidzas ar traģēdiju

Go4speed 16.12.2014 - 06:00 Pilota maiņa beidzas ar traģēdiju
Avarējusī automašīna. Foto: newtimes.co.rw

Traģisks negadījums noticis Āfrikas Rallye des Mille Collines rallijā. Kā ziņo organizatori, tad Ruandas braucējs Klauds Kvizers, kurš pēc pirmās dienas bija otrajā vietā, kādā no otrās dienas ātrumposmiem nenovaldīja savu Subaru Impreza automašīnu un ar beļģu stūrmaņa Kristofa Duskenē pusi ieskrēja kokā. Pēc negadījuma pie cietušās ekipāžas apstājās nākamā ekipāža, kura palīdzēja cietušajiem.


Foto: newtimes.co.rw

''Kad viņu izvilkām no mašīnas, viņš runāja ar mums. Stūrmanis teica, ka viņam ir lielas sāpes vidukļa rajonā un krūškurvī. Drīz vien atbrauca mediķi, kuri sniedza pirmo palīdzību, jo viņam bija grūti elpot. Stūrmanis drīz vien tika vests uz slimnīcu, taču pa ceļam viņa sirds neizturēja un viņš gāja bojā,'' portālam newtimes.co.rw saka viens no pilotiem. Arī pilots tika nogādāts slimnīcā, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud.

54 gadus vecais Duskenē bija Ruandas galvaspilsētas Kigali Beļģijas vēstniecības atvaļinātais drošības virsnieks. Sportists atlidoja uz ralliju, lai startētu ar savu ierasto pilotu Džonu Murengezi, taču pilots nevarēja piedalīties rallijā, tāpēc Kristofs nolēma kļūt par stūrmani Kvizeram. Diemžēl šī pilotu maiņa Duskenē beidzās trağiski.


Rallija braucēji ietur klusuma brīdi. Foto: newtimes.co.rw

''Vienmēr, kad Kristofs atbrauca uz Kigali, viņš man zvanīja pirmajam. Manā dzīvē nekad nav bijis tik tuvs draugs, kā viņš. Kristofs bija ļoti jauks un patīkams cilvēks, ar kuru bija viegli saprasties. Viņš man bija labs draugs, kurš man tagad pietrūks,'' saka viņa ierastais pilots Murengezi.

Kā pēc rallija atzina organizatori, tad no nākamā gada šis rallijs tiks pārsaukts bojāgājušā stūrmaņa vārdā.
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png