profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms: Žēl, ka sezona jānoslēdz ar izstāšanos

Go4speed 20.10.2014 - 09:14 Blūms: Žēl, ka sezona jānoslēdz ar izstāšanos
Emīls Blūms/Reinis Vilsons. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Svētdien, 19.oktobrī, Cēsīs finišēja Latvijas rallija čempionāta 8.posms - "Rallijs Latvija", ar kuru tika noslēgta 2014. gada Latvijas Rallija čempionāta sezona. "LMT Autosporta Akadēmijas" ekipāža Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs izcīnīja uzvaru R2 klasē, kā arī 2.vietu starp visām vientilta piedziņas automašīnām.

Pēc notikumiem bagātas pirmās sacīkšu dienas, arī otrā "Rallija Latvija 2014" diena "LMT Autosporta Akadēmijas" sportistiem sagādāja ne mazums piedzīvojumu. Jau divpadsmitajā sacīkšu ātrumposmā no cīņas bija spiests izstāties Emīls Blūms - viņa automašīnu piemeklēja ātrumkārbas defekts.

Noslēdzis pirmo rallija dienu kā līderis, R.Sirmacis demonstrēja stabilu sniegumu arī otrajā sacīkšu dienā. Taču pilsētas ātrumposmā "Cēsis 2" pēc izslīdēšanas no trases R.Sirmača Ford Fiesta R2 uztriecās ceļa apmalei un guva nopietnus bojājumus, kas liedza pilnvērtīgi veikt atlikušos ātrumposmus. Neskatoties uz to, "LMT Autosporta Akadēmijas" sportistam izdevās veiksmīgi noslēgt ralliju un izcīnīt uzvaru, jo iepriekšējos ātrumposmos gūtais pārsvars pār savu tuvāko sekotāju Gunti Lielkāji bija pietiekošs, lai noturētos R2 klases līderpozīcijā līdz pat finiša podiumam.


Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

"LMT Autosporta Akadēmijas" sportists Ralfs Sirmacis aizvadīto ralliju vērtē pozitīvi: "Šajās sacensībās man gāja visādi - Cēsīs, pilsētas ātrumposmā es izslīdēju no trases un mašīna uztriecās uz apmales, kur tika gūti tehniski bojājumi. Pēc tam auto kļuva grūti vadāms. Taču esmu apmierināts - šīs sacīkstes bija labs pārbaudījums jebkuram sportistam, jo lietainā laika dēļ ceļi bija ļoti slideni. Liels paldies organizatoriem par interesantajiem ātrumposmiem, tie no manis, un domāju ka no jebkura braucēja, prasīja augstu meistarību. Žēl, ka izstājās mans komandas biedrs E.Blūms, jo pirmajā dienā bija laba cīņa. Kopumā esmu priecīgs būt šī rallija finišā, kā gan es varu justies savādāk - esmu izcīnījis čempiona titulu un sezonu noslēdzis ar uzvaru! Par veiksmīgo sezonu vislielākais paldies, protams, jāsaka manai komandai "LMT Autosporta Akadēmijai", " ar smaidu pabeidz R.Sirmacis.

Vīlies par izstāšanos ir otrs "LMT Autosporta Akadēmijas" pilots Emīls Blūms: "Pēc pirmās dienas piedzīvojumiem, otrajā dienā startēju ar jaunu cīņas sparu. Taču jau vienpadsmitajā ātrumposmā mašīnai pazuda trešais pārnesums. Jāpiebilst, ka tas notika tieši tajā vietā, kur pērn kūleni apmeta R.Sirmacis – laikam ļoti liktenīga vieta. Nākošajā ātrumposmā parādījās vēl lielākas problēmas - līdz ātrumposma finišam es tiku, taču pieņēmu lēmumu sacīkstes neturpināt, jo ātrumkārbas defekts bija pārāk nopietns. Žēl, ka sezona jānoslēdz ar izstāšanos. Gribējās turpināt pirmās dienas cīņu ar R. Sirmaci. Kopumā rallijs bija interesants ar sarežģītiem ātrumposmiem, kuri daudzas kļūdas nepiedeva, ko parāda arī lielais izstājušos ekipāžu skaits. Liels paldies "LMT Autosporta Akadēmijai" par iespēju atkal atgriezties komandā!"


Emīls Blūms/Reinis Vilsons. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Kopumā "LMT Autosporta Akadēmija" 2014. gada sezonā aizvadījusi 11 sacīkstes, tajā skaitā arī pasaules čempionāta posmu "Lotos71st Rally Poland", kas norisinājās Polijā - šeit "LMT Autosporta Akadēmiju" pārstāvēja trīskārtējais Latvijas Rallija čempions R.Sirmacis, kā aŗī divus Eiropas čempionāta posmus – „LMT Autosporta Akadēmija” pilnā sastāvā startēja „Rally Liepāja 2014”, bet sacīkstēs „Auto24 Rally Estonia”, kas notika Igaunijā, komandu pārstāvēja Kristaps Feldmanis.

„LMT Autosporta Akadēmija” izcīnījusi čempiona titulu arī komandu vērtējumā, uzvarot visos astoņos Latvijas Rallija čempionāta posmos. R2 klases kopvērtējumā pirmo vietu izcīnījusi „LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža R.Sirmacis / M.Kulšs, bet E.Blūms / R.Vilsons ieņem trešo vietu. Junioru ieskaitē pirmajā vietā sezonu noslēdzis R.Sirmacis, otrajā vietā ierindojas E.Blūms, bet trešais ir K.Feldmanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png