profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M.Neikšāns startēs rallija šovā, komanda pasūta rūpnīcas rallija mašīnu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 15.04.2014 - 18:53 M.Neikšāns startēs rallija šovā, komanda pasūta rūpnīcas rallija mašīnu (VIDEO)
Māris Neikšāns (pa kreisi). Foto: Vladimir Chugay

Šajā nedēļas nogalē Krievijā norisināsies Rally Master Show sacensības, kurās uz starta stāsies vairākas rallija zvaigznes. Pagājušajā gadā ātrākais šajās sacensībās bija WRC braucējs Jevgēņijs Novikovs, bet 4.vietu absolūti un pirmo N4 klasē izcīnīja Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš (Mitsubishi Evo IX).


Māris un Ringolds pagājušā gada Rally Master Show sacensībās. Foto: Olga Sergeeva

Kā noskaidroja šo rindu autors, tad arī šogad Neiksans Rally Sport ekipāža Māris un Ringolds startēs šajās šova sacensībās, taču šoreiz viņu rīcībā būs Mitsubishi Evo X.

''Jā, arī šogad piedalīsimies Rally Master Show sacensībās, taču šoreiz brauksim bez lieliem mērķiem un ambīcijām, lai arī, protams, lēni nebrauksim. Arī šogad mūs organizatori uzaicināja uz šīm sacensībām, tāpēc pieņēmām šo izaicinājumu un piedalīsimies, kur varēsim ne tikai izbraukt, bet arī jautri pavadīt laiku un satikt draugus un citus braucējus,'' sarunā ar portālu Go4speed saka Māris Neikšāns.


Māris un Ringolds trasē. Foto: Alexey Udartsev

''Šoreiz brauksim ar Mitsubishi Evo X, kas šīm asfalta sacensībām nav pati piemērotākā mašīna svara dēļ. Šogad, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, izmaiņas ir tādas, ka N4 brauks vienā klasē ar R4. Piemēram, Evo IX R4 un Evo X N4 svara starpība ir apmēram 200 kg, kas uz asfalta ir ļoti daudz, tāpēc šoreiz ar Evo X būs grūti cīnīties ar Evo IX R4, ar kuru brauks Aleksejs Lukjaņuks, Grjazins jaunākais un citi. Taču, kā jau teicu, šogad brauksim tīri prieka pēc,'' turpina Māris, kurš piebilda, ka, nebraucot pastāvīgi, nedaudz zūd asums.


Pagājušajā gadā Māris un Ringolds N4 klasē izcīnīja 1.vietu. Foto: Alexey Udartsev

Pirmdien Māris ar savu Neiksans Rally Sport komandu Biķerniekos aizvadīja treniņus, kuros diemžēl sanāca nedaudz sabojāt sacensībām paredzēto mašīnu. ''Viss jau šajos testos bija izdarīts, regulējumi atrasti, taču tad nolija lietus, kā rezultātā gribējās nedaudz ar amortizatoru inženieri no Krievijas izbraukt pa slidenu trasi. Varbūt šoreiz pārvērtēju savas spējas, ka jebkuru situāciju varu izlabot (smejas). Trase bija mitra un slidena, un mēs braucām ar ne slapjam laikam paredzētām riepām. Visu ātrumposmu izdevās kontrolēt mašīnu un iztaisnot nelielas sānslīdes, taču vietā, kur tobrīd ātrums bija ap 150 km/h, nedaudz par ātru iebraucu līkumā, kā rezultātā norāvās mašīnas aizmugure. Atsitāmies pret trases norobežojumu, pēc tam slīdējām pāri mototrasei un autotrasei, līdz beigās ieskrējām trases aizsargbarjerā. Mašīna ir diezgan cietusi un mehāniķiem būs daudz darba, lai sagatavotu mašīnu startam. Taču zinu, ka viss būs sataisīts un viss būs kārtībā. Protams, būtu opcija braukt ar citu mašīnu, taču šoreiz pieturēsimies pie plāna ''principa pēc'', pierādot, ka šāda neveiksme nevar izsist komandu no līdzsvara. (smejas).''


Automašīna pēc avārijas. Foto: No komandas personīgā arhīva

Uz jautājumu, vai ekipāža šogad plāno piedalīties vēl kādās sacensībās, Māris saka: ''Pagaidām nav tādu konkrētu plānu par to, vai šogad brauksim vēl kādās sacensībās. Ja brauksim, tad gribētos izbraukt ar kaut ko citu, nevis ar N4 grupas mašīnu. Tāpat varu atklāt to, ka komandai esam pasūtījuši rūpnīcas rallija mašīnu. Kādu? Tas vēl šobrīd lai paliek noslēpums. Iespējams, ka vēlāk ar to mašīnu paši izbrauksim kādās sacensībās, lai iepazītu to un atrastu piemērotus regulējumus. Šī mašīna būs mūsu Neiksans Rally Sport attīstībai,'' ar intrigu nobeidz Māris.

M.Neikšāna avārija treniņos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png