profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievu 'raķete' Lukjaņuks atklāj noslēpumu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 09.08.2013 - 06:09 Krievu 'raķete' Lukjaņuks atklāj noslēpumu (VIDEO)
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: almrally.ru

Kad kļuva skaidrs, ka Somijas WRC rallijā startēs šī brīža Baltijas viens no ātrākajiem pilotiem Aleksejs Lukjaņuks, daudzi izteica minējumus par to, kā tad krievu pilotam varētu veikties. Ja vieni bija optimisti, tad daudzi uzskatīja, ka Lukjaņuks nespēs būt tik ātrs šajos ātrajos un viltīgajos ceļos. Taču, beidzoties rallijam, Lukjaņuks izcīnīja pārliecinošu uzvaru N4 klasē, bet absolūti krievu braucējs ierindojās 16.vietā.


Foto: almrally.ru

''Rallijs bija ļoti labs. Atmosfēra WRC ir satriecoša - liela uzmanība no skatītājiem un pozitīvas emocijas visa rallija laikā,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Aleksejs Lukjaņuks. ''Ceļi vietām bija ļoti smagi un bedraini, tāpēc, lai arī kā gribējām pabraukt ātrāk, mēs to nevarējām izdarīt. Taču, kur ceļi bija labi, braucām ātri.''


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

''Kopumā mūsu taktika šajā rallijā bija piesardzīga. Jebkuru ātrumposmu, kuru veicām pirmo reizi, braucām, pārbaudījām un pieslīpējām stenogrammu. Otrajā aplī jau braucām ātrāk. Tikai 22. posmā (leģendārajā un tramplīniem bagātajā Ouninpohjas posmā) mēs nolēmām braukt daudz ātrāk, jo ceļa apstākļi bija perfekti, taču kādā līkumā trāpījām pa akmeni un pārsitām riteni. Līdz tam brīdim mēs pēc kopējiem rezultātiem bijām 14. vietā. Ja brauktu tā, kā to daru Baltijas rallijā, tad ātrums būtu tāds, kāds tas bija otrajā Ounipohjas posmā līdz brīdim, kad pārsitu riteni. Tobrīd biju priekšā Jari Ketomā (WRC2 klases uzvarētājs) un Robertam Kubicam (2.vieta WRC2),'' turpina Lukjaņuks.


22. posmā Lukjaņuks pārsita automašīnas riteni. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Jautājot par tramplīniem, krievu sportists atzina, ka leca daudz, bet daudzās vietās ekipāža bija spiesta piebremzēt un lekt droši, jo Evo X ir smaga mašīna, tāpēc, lecot no visas sirds, varēja sabojāt auto.

Ļoti daudzus pārsteidza ziņa, ka Lukjaņuks pirmās dienas Superspeciālajā posmā uzrādīja astoto rezultātu absolūti! Beidzoties rallijam, sportists atzīst, ka šis rezultāts uzrādīts pateicoties apstākļu sakritībai. ''Pirms devāmies trasē, lija lietus, tāpēc daudzi braucēji, kuri brauca pirms mums, brauca pa ļoti slapju trasi. Jo vairāk mašīnu nobrauca, jo sausāka trase bija, tāpēc arī varēju pabraukt ātri.''


Foto: almrally.ru

Protams, daudzus interesē, kur slēpjas recepte tam, ka sportists spēj pabraukt tik ātri. Lukjaņuks atzīst, ka visam pamatā ir smags darbs katru dienu. ''Man patīk rallijs. Daru visu, lai uzlabotu savu sniegumu jebkurā jomā, kas man varētu palīdzēt attīstīt lielāku ātrumu trasē. Piemēram, reakciju un atmiņu trenēju gandrīz katru dienu. Arī stenogrammā ieguldu smagu darbu, jo ir svarīgi, lai tā būtu saprotama, precīza un īsa katrā līkumā,'' savu ātruma noslēpumu atklāj Lukjaņuks, kurš piebilda, ka visa Somijas rallija laikā divas reizes esot bijis brīdis, kad ekipāža varētu kļūdīties un nobraukt no ceļa.


Foto: almrally.ru 

Kā portālam almrally.ru atklāja Lukjaņuks, tad rallija laikā pie ASRT komandas esot ieradies Kataras M-Sport rallija komandas šefs Malkolms Vilsons. Viņš pie ASRT komandas vadības esot interesējies par Lukjaņuku. Sportists piebilda, ka nezina, par ko bija saruna, taču līdz šai vizītei Vilsons jau bija redzējis Alekseja onborda video no iepriekšējiem rallijiem. Vai tas ir kaut kāds mājiens?

Lai arī kā daudzi pēc Somijas WRC vēlējās redzēt Lukjaņuka onbordus, tas diemžēl nebūs iespējams. ''Diemžēl video no aizvadītā Somijas rallija nebūs. Gribētu jau tev parādīt video no tā, kā mums gāja, taču mums nav tiesību publicēt mūsu onbordus,'' nobeidz Lukjaņuks.

Tā, lūk, Somijā brauc Lukjaņus:


Lukjaņuks Somijas WRC
Komentāri
Mārtiņš Jankovskis 09.08.2013 15:19
Es arī gribētu, lai tas sapnis piepildās :)
viez 09.08.2013 13:46
aaa.. es jau domāju, ka runa ir par marC sapni šajā topikā http://www.bmwpower.lv/forum_topic.php?topic=18353&start=9780#last_post
Mārtiņš Jankovskis 09.08.2013 11:23
Tekstā viņš atklāj vienu no saviem iespējamajiem ātruma noslēpumiem!
viez 09.08.2013 10:51
a kur noslēpums?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png