profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijkrosa braucējs piedāvā īpašu ledus braukšanas skolu

Go4speed 23.12.2019 - 11:37 Rallijkrosa braucējs piedāvā īpašu ledus braukšanas skolu
Foto: Triple X Adventures

Kamēr vairums rallijkrosa braucēju šobrīd atvelk elpu un varbūt jau sāk kalt plānus nākamajai sezonai, vācietis Timo Šeiders, kurš šosezon Pasaules rallijkrosa čempionātā izcīnīja devīto vietu, izveidojis īpašu ledus braukšanas skolu, kurai dots nosaukums ''TripleX Adventures''.

''Šo skolu izveidoju tāpēc, ka man patīk braukt plakaniski, man patīk mašīnas un esmu iemīlējies Zviedrijas Lapzemē,'' saka divkārtējais DTM čempions Timo Šeiders. ''Braukšana pa ledu uzreiz parāda jūsu brauktprasmes, vai jūs to darāt pareizi vai nē. Neko nevar salīdzināt ar atsauksmēm, ko jūs gūstat, braucot pa ledu. Jo vairāk to darīsiet, jo labāk jums veiksies. Katru reizi, dodoties braukt pa sasalušu ezeru, es iemācos ko jaunu, tāpēc izmantoju katru izdevību, lai uzlabotu savas prasmes un sajūtas.''


Foto: Triple X Adventures

Ledus braukšanas skolas Skandināvijā nav nekas neparasts, taču Šeidera projekts atšķiras ar to, ka viņš, izmantojot GPS tehnoloģijas, būvējis ledus trases, izmantojot īstās trases no Pasaules RX čempionāta. Pilots atklāj, ka šāda braukšana ļauj iemācīt un uzlabot braukšanas tehniku. Šie braucieni notiek ar ''Audi RS3'' rallija automašīnām.

''Kad sākām domāt par trasēm, tad ātri nonācām pie secinājuma, ka varētu izmantot rallijkrosa trases. Mūsu skolā ir Portugāles un Norvēģijas RX trases, kā arī divas izdomātas trases. Kad tu dodies uz ledus mācīt cilvēkus, ir jādomā, kāda veida līkumi ir jāmāca. Ir vajadzīgi visa veida līkumi – lēni, vidēji un ātri. Mūsu trašu līkumi ir 100% tādi paši, kā īstajās trasēs. Visas trases ir būvētas ar GPS palīdzību. Tās var braukt pulksteņrādītāja virzienā un pretēji pulksteņa rādītāja virzienam, kā arī šajā skolā piedāvājam nakts braucienus. Ledus braukšana mani padara par labāku rallijkrosa braucēju, trenē manas smadzenes un pēcpuses sensorus, kas ļoti palīdz, kad tev nepieciešams atrast pēdējās desmitdaļas vai simtdaļas,'' nobeidz Šeiders.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png