profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bakeruds: Lai Timijam Hansenam nākamās nedēļas salds miegs

Go4speed 19.09.2019 - 09:28 Bakeruds: Lai Timijam Hansenam nākamās nedēļas salds miegs
Trīs ātrākie Neste World RX of Latvia piloti. Foto: Go4speed

Slidenos apstākļos, uzvarot Neste World RX of Latvia, FIA pasaules rallijkrosa čempionāta priekšpēdējā posmā, Timijs Hansens ir izvirzījies vadībā arī World RX sezonas kopvērtējumā.

Līdz ar to sezonas noslēdzošajā posmā Keiptaunā, no 9. līdz 10. novembrim, noslēgsies aizraujošā cīņa par čempiona titulu, situācijai tabulā regulāri mainoties visa gada garumā.

Šī bija Timija ceturtā uzvara šosezon, taču neviens cits braucējs nav spējis uzvarēt vairāk kā vienu reizi. Zviedrs šobrīd izcīnījis 187 punktus, esot tikai par vienu punktu priekšā norvēģim Andreasam Bakerudam, kurš šo posmu iesāka kā kopvērtējuma līderis. Bakeruds Latvijas posmu noslēdza trešajā vietā, piekāpjoties arī Niklasam Gronholmam. Kevins Hansens, kurš finālā izcīnīja ceturto vietu, čempionāta kopvērtējumā šobrīd ieņem trešo vietu ar 179 punktiem.

Timija Hansena sacensību nedēļas nogale sākās visai neveiksmīgi, pēc divām kvalifikācijas kārtām esot tikai četrpadsmitajā vietā. Sacensību otrajā dienā Hansens palika nepārspēts – uzvaras abos kvalifikācijas braucienos, pusfinālā un finālā.


Foto: Olafs Ezertēvs

''Sestdiena bija ļoti smaga, jo sevišķi redzot savu vārdu tik zemu rezultātu tabulā. Es ļoti labi apzinos situāciju čempionāta kopvērtējumā un biju šeit ieradies cīnīties par labu rezultātu, tāpēc nebija patīkami šādi iesākt sacensības,” portālā latviarx.lv stāsta Timijs Hansens. ''Visa komanda sestdien bija vīlusies, taču mēs turpinājām ticēt, ka aizvadot perfektu dienu svētdien, viss vēl ir iespējams. Centos koncentrēties uz to, kas man jādara un braukt, cik vien labi spēju, neraugoties uz situāciju čempionāta kopvērtējumā, slidenajiem apstākļiem vai neveiksmīgo sestdienas rezultātu. Svētdienas uzvara tiešām bija no visas sirds. Visa komanda to vēlējās un ticēja, ka mēs to varam izdarīt. Sēdēt šeit pēc tik neveiksmīga sākuma ir fantastiski.''

''Tagad dosimies uz Keiptaunu. Ceru ka man, Andreasam un Kevinam būs veiksmīga nedēļas nogale un čempiona titulu izcīnīs labākais. Uzvaru izcīnīs tas, kurš spēs saglabāt mieru un demonstrēt savu labāko sniegumu.”

Bakeruds finālā startēja no pirmās vietas, taču nespēja tikt līdzi savam Timijam Hansenam, kurš ar savu Team Hansen MJP Peugeot 208 izvirzījās vadībā jau pirmajā līkumā.


Foto: Artūrs Igaveņš

''Darīju visu, ko spēju. Centos noķert gan Niklasu, gan Timiju, bet, kad brauc uz riska robežas, ir viegli pieļaut kļūdas. Nedaudz par tālu aizlecu tramplīnā un pēc tam līkumā izlidoju ārmalā, ar ko beidzās manas cerības uz augstāku vietu,” stāsta norvēģis Andreas Bakeruds.

''Cepuri nost Timija priekšā, viņš pēc sestdienas neveiksmēm svētdien sevi lieliski parādīja. Domāju, ka tik blīvi rezultāti kopvērtējumā nāk par labu faniem, jo Keiptaunā gaidāmas aizraujošas sacensības. Nedomāju, ka cīņa par titulu noslēgsies agrāk kā līdz ar finiša karogu sacensību finālā.''

''Gan es, gan Timijs un Kevins zinām, par ko cīnāmies. Mans darbs ir cīnīties, cik spēju, un Timijs šobrīd ir kopvērtējuma līderis, tāpēc noteikti domās par mani nākamās astoņas nedēļas. Lai viņam salds miegs!”


Foto: Olafs Ezertēvs

Niklass Gronholms uzskata, ka viņam šajos slidenajos apstākļos bija labas iespējas cīnīties par uzvaru finālā. ''Otrais aplis man bija labs un jutu, ka varu cīnīties par uzvaru. Pēc tam nedaudz pārcentos un sāku pieļaut mazas kļūdas, kuras man beigās arī patraucēja,” stāsta GRX Taneco pilots Gronholms.

Čempionāta kopvērtējums:
1. Timmy HANSEN 187
2. Andreas BAKKERUD 186
3. Kevin HANSEN 179
4. Niclas GRÖNHOLM 157
5. Jānis BAUMANIS 126
6. Timur TIMERZYANOV 122
7. Liam DORAN 113
8. Anton MARKLUND 110
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png