profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis pirmo dienu Kanādā noslēdz septītais

Go4speed 04.08.2019 - 17:01 Jānis Baumanis pirmo dienu Kanādā noslēdz septītais
Foto: Tom Banks

Sezonas vienīgajā posmā Ziemeļamerikā, Truā-Rivjērā uzsākts FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta septītais posms World RX of Canada. Piektdien pilsētas ielās notika grandioza sacensību atklāšanas ceremonija, bet šodien visa uzmanība tika veltīta notikumiem trasē, kur latviešu autosportists Jānis Baumanis aizvadīja divus aizraujošus braucienus, ierindojoties attiecīgi 9. un 5. vietā, pirmās sacensību dienas summā sasniedzot septīto vietu.

Jānis Baumanis lielisku ātrumu demonstrēja jau treniņbraucienos, kad kopējā ieskaitē tika uzrādīts trešais labākais rezultāts, sniedzot pozitīvas cerības pirms sacensību kvalifikācijas braucieniem.

Pirmā kvalifikācija noritēja sausos apstākļos. Veicis labu startu, aiz pirmā pagrieziena tomēr Baumanis iekārtojās tikai ceturtajā vietā un uzreiz pirmajā aplī devās džokerī. Aizrautīgā cīņā ar čempionāta kopvērtējuma līderi Kevinu Hansenu, Jānis atstāja viņu aiz sevis un arī pietuvojās priekšā esošajam Timo Šeideram, pirmo kvalifikāciju izdevās noslēdzot devītajā vietā.

Foto: Toms Banks

Otrajā kvalifikācijā Jānis Baumanis startēja kā otrais no ārmalas. Lai gan pirmajā taisnē uz brīdi izdevās pat nonākt puskorpusu priekšā konkurentiem, tomēr pirmajā līkumā priekšocības tiem pilotiem kas atradās labajā pusē un Jānis tika iespiests starp saviem iepriekšējā brauciena konkurentiem - Hansenu un Šeideru.

Cīņā par pozīciju tika pazaudēts vērtīgs laiks, kā arī turpinājumā ilgāku laiku nācās braukt cieši aiz Šeidera, kurš pazaudēja laiku grants segmentos, savukārt džokerī nedrīkstēja doties, jo aizmugurē atradās Hansens kurš savu džokeri izmantoja jau pirmajā aplī.
Jāņa uzņemtais temps bija pietiekams, lai otrajā kvalifikācijā absolūtajā ieskaitē sasniegtu piekto vietu.

Jānis Baumanis:
“Kopumā pirmā sacensību diena ir aizvadīta samērā veiksmīgi. Abos braucienos izveidojās sarežģīta situācija pirmajā pagrieziena. Acīmredzot, to vēl neesam pilnībā sakārtojuši, tomēr priecē, ka ar ātrumu trasē viss ir kārtībā. Līdz svētdienas braucieniem jātiek gala ar pirmā līkuma trajektorijas sakārtošanu un bremzēšanu. Mums vēl ir vieta izaugsmei. Rītdien ir jauna diena, tādēļ viss vēl ir priekšā!”

Pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Jānis Baumanis ar 74 kvalifikācijas punktiem ieņem septīto pozīciju. Svētdienas vakarā plkst. 21:00 pēc Latvijas laika sāksies World RX of Canada pusfināla un fināla braucieni.
 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png