profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Polijas rallijkrosa čempionāta 1.posmā startēs pieci latviešu sportisti

Go4speed 02.04.2019 - 22:08 Polijas rallijkrosa čempionāta 1.posmā startēs pieci latviešu sportisti
Publicitātes foto

Polijas rallijkrosa čempionāta rīkotāji publicējuši šīs nedēļas nogales pirmā posma dalībnieku sastāvu. Uz Slomžinu dosies Jānis Ikers, Uldis un Krists Valteri, Viktors Ellers, bet SuperCars klasē arī Jānis Veģeris ar savu Eiropas krosa ''Citroen DS3'', ziņo autocross.lv.

Jau ziņojām, ka pilnu Polijas čempionāta sezonu plāno aizvadīt kurzemnieku kvartets – Ikers, Ellers un tēvs un dēls Valteri. Taču par pārsteigumu parūpējies arī Jānis Veģeris, kurš jaunajai Eiropas autokrosa čempionāta sezonai sācis gatavoties cītīgi – ne tikai ar pirmo Latvijas rallijkrosu Biķerniekos, bet arī Polijas seriāla posmu.

Jāatzīmē, ka visi pieci latvieši ir vienīgie, kuri Slomžinā pieteikti kā ārvalstnieki, pārējie, vismaz pēc licenču piederības, ir Polijas braucēji. Visās klasēs kopumā pieteikti 111 dalībnieki, kas it nemaz nav slikti. Tiesa, lielāko daļu sastāva veido mums mazāk aktuālā FIAT Seicento klase, kā arī BMW klase.

Veģera SuperCars ieskaitē būs seši dalībnieki, taču pilnpiedziņas mašīnu būs krietni vairāk – SuperCars Light klasē, kurā var startēt ar ne pašiem modernākajiem pilnpiedziņas auto, ir vēl 12 dalībnieku.

Pārējo latviešu pārstāvētajā SuperNational grupā kopā 23 dalībnieku. Apakšvērtējumos Ikers, Ellers un Uldis Valters cīnīsies desmit dalībnieku konkurencē SN 2000 klasē, bet Krists Valters būs viens no sešiem SN 1600 klases braucējiem.

Sacīkste Slomžinā norisināsies divas dienas. Sestdien tiks aizvadīti treniņi un pirmās trīs kvalifikācijas, svētdien pēc rīta treniņa ceturtā kvalifikācija, pēcpusdienā pusfināli un fināli.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png