profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunais rallijkrosa čempionāts audzē muskuļus, dalību apstiprina WRC pilots

Go4speed 06.02.2019 - 23:07 Jaunais rallijkrosa čempionāts audzē muskuļus, dalību apstiprina WRC pilots
Foto: www.grc-europe.com

Šogad norisināsies jauns “Global Rallycross Europe” jeb “GRC Europe” rallijkrosa seriāls, kuru izveidojis trīskārtējais Austrijas rallijkrosa čempions un bijušais Pasaules RX dalībnieks Makss Puhers. Atgādināsim, ka iepriekš Puhera “World RX Team Austria” komandā startēja Jānis Baumanis.

Šis čempionāts tiks aizvadīts slavenās Eiropas trasēs, kurās organizatori cer piesaistīt augsta līmeņa sportistus. Kā solīja organizatori, tad šis čempionāts tiks aizvadīts par salīdzinoši zemāku cenu nekā Eiropas rallijkrosa čempionāts.

Šajā seriālā būs divas klases - “GRC Titan”, kurā sportisti startēs ar Puhera komandas radītām “Pantera RX6” rallijkrosa mašīnām (plānots, ka uz starta izies 15 mašīnas), un “GRC Supercars” klase, kurā varēs startēt ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) homoloģētām “Supercar” klases mašīnām.

Nesen brāļi Timijs un Kevins Hanseni atzina, ka gaidāmajā sezonā viņi startēs jaunizveidotajā “GRC Europe” čempionātā. ''Esmu ļoti priecīgs 2019.gada sezonā pievienoties GRC Europe. Mašīnas būs ātras un kalendārs paredz, ka mēs startēsim vēsturiskās trasēs. Nevaru sagaidīt sezonas sākumu,'' tā Timijs Hansens.

Jāpiebilst, ka abi brāļi paralēli izveidojuši savu junioru komandu, kura sauksies ''Yellow Squad by Hansen''. Abi brāļi nodos savas zināšanas un palīdzēs jaunajiem kroskartu braucējiem, kuri startēs Skandināvijas un ''RallyX Nordic'' posmos. Tikmēr Kevins Hansens vēl cer, ka viņam izdosies turpināt karjeru Pasaules RX. ''Mans plāns ir kļūt par jaunāko Pasaules RX čempionu - būtu jauki, ja tas izdotos 2019.gadā,'' tā Kevins Hansens.


Foto: www.grc-europe.com

Taču nesen noskaidrojies, ka GRC Europe startēs arī bijušais “Hyundai” rūpnīcas komandas rallija braucējs Heidens Padons, kuram šogad nav izdevies rast iespēju startēt pasaules rallija čempionātā. ''Ilgu laiku braucu rallijā, tāpēc rallijkross man būs kaut kas pilnīgi jauns,” stāsta Heidons Padons, kurš piebilda, ka viņam sākumā būs jāpierod, ka trasē blakus atrodas arī citas mašīnas.

Šobrīd mājas lapā pieejamā informācija vēsta, ka dalību jaunajam seriālam apstiprinājuši tādi piloti kā Timijs un Kevins Hanseni, bijušais F1 pilots un Pasaules RX dalībnieks Aleks Vurcs, bijušais Pasaules RX dalībnieks un Global rallycross čempions Topi Heikinens, Heidons Padons un Reinhards Sempls.

Sezonas pirmais posms notiks 29. un 30. jūnijā Francijā, Dreū trasē. Vēl posmi norisināsies arī Lielbritānijā, Portugālē, Austrijā, Ungārijā un Vācijā. No 4.-5.maijam notiks pirmie oficiālie testi.

Visas sacīkstes tiešraidēs translēs TV kanāls “Eurosport”.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png