profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis Dienvidāfrikas RX posmā cīņu noslēdz pusfinālā, Grjazina konkurents kūleņo

Go4speed 12.11.2017 - 15:27 Baumanis Dienvidāfrikas RX posmā cīņu noslēdz pusfinālā, Grjazina konkurents kūleņo
Foto: www.facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography

Dienvidāfrikas Republikā, Keiptaunā, aizvadīts sezonas noslēdzošais 2017. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas līderis bija Kens Bloks, kuram sekoja Jānis Baumanis un Johans Kristofersons.

Trešajā kvalifikācijā savā braucienā Jānis Baumanis pēc ne visai veiksmīga starta ilgu laiku bija trešais, taču beigās mūsu braucējs ieņēma ceturto vietu. Kopvērtējumā trešajā kvalifikācijā Baumanis bija 16., bet Nitišs devītais. Ceturtajā kvalifikācijā Jānis izcīnīja 11.vietu, bet diemžēl Nitišs palika vien 18.

''Šoreiz īsti neizdevās starts, tamdēļ uzreiz iekārtojos iekšmalā, lai sekotu potenciālajiem brauciena līderiem. Bet tad sekoja sadursme ar Eriksonu, pēc kā mašīna burtiski uzlidoja gaisā un pēc piezemēšanās noslāpa. Kamēr to atkal piedarbināju, konkurenti jau bija gabalā,” tā savā twitter kontā rakstīja Nitišs.


Foto: EKS

Līdz ar to uzvaru kvalifikācijā izcīnīja Kristofersons, kuram par trīs punktiem izdevās apsteigt Hansenu. Trešais palika Ekstroms, bet viņa sīvākais konkurents sezonas kopvērtējumā cīņā par otro vietu Peters Solbergs kvalifikācijā ieņēma septīto vietu. Līdz ar to pirms pusfināla kopvērtējumā otrais jau bija Ekstroms, kurš par trīs punktiem apsteidza Solbergu.

Tikmēr Jānis kvalifikācijā izcīnīja devīto vietu, bet Nitišs palika 18.pozīcijā, kas nozīmēja to, ka Reinim šī sezona ir beigusies.

Pusfinālā Jānim pretim stājās ļoti spēcīgi konkurenti – Johans Kristofersons, Matiass Ekstroms, Peters Solbergs, Andreas Bakeruds un Topi Heikinens. Pēc starta Jānis bija ceturtais. Jau pirmajā aplī viņš un Solbergs devās džokerī, pēc kā mūsu braucējs atgriezās sestajā vietā. Tikmēr līderis bija Kristofersons, kuram sekoja Ekstroms un Bakeruds. Pēdējos apļos Kristofersons, visticamāk, piebremzēja Ekstromu un ļāva ceturtajā vietā esošajam Solbergam pietuvoties līderiem. Pēdējā aplī visi trīs līderis devās džokerī, kur Kristofersons turpināja bremzēt Ekstromu. Pirms pēdējā līkuma Kristofersons saglabāja vadību, kamēr Ekstroms ar Solbergu sadūrās, pēc kā Ekstroms izlidoja no trases, taču spēja par mata tiesu saglabāt otro pozīciju, kamēr Solbergs palika trešais.


Foto: PSRX

Otrais pusfināls bija haotisks un notikumiem bagāts, kur pirmajā aplī bija neskaitāmas sadursmes un grūstīšanās, kur cieta visas automašīnas. Visveiksmīgāk šajā pusfinālā gāja Timijam Hansenam, kurš izcīnīja uzvaru. Otrais palika Kens Bloks, kura automašīna bija cietusi visvairāk. Tikmēr trešais finišēja Timo Šeiders.

Finālā uz starta neizgāja Kens Bloks, jo pēc pazuadētā priekšējā bampera viņa auto bija par vieglu, tāpēc viņa vietā startēja Kevins Hansens. Finālā uzvaru izcīnīja Kristofersons, kuram izdevās aiz sevis noturēt Timiju Hansenu. Trešo vietu izcīnīja Ekstroms, bet ceturtais palika Solbergs. Līdz ar to kopvērtējumā Ekstroms kļuva par vicečempionu, bet Solbergs izcīnīja trešo vietu. Baumanis izcīnīja 12.vietu, bet Nitišs ieņēma 14.vietu.

RX2 klasē pēc kvalifikācijas ceturto vietu ieņēma Vasīlijs Grjazins, kurš trešajā kvalifikācijas kārtā izcīnīja otro vietu. Pusfinālā Grjazins startēja no pirmās rindas. Finišā SRT komandas braucējs izcīnīja trešo vietu, kas viņam deva iespēju startēt finālā. Finālā, kad tika veikti divi apļi, kūleni, aizķerot riepas, uzmeta Dens Rūks, kā rezultātā brauciens tika apturēts.


Foto: Go4speed

Atkārtotajā startā Grjazins pirmajā līkumā izmantoja konkurentu cīņu un iekārtojās trešajā vietā. Priekšpēdējā aplī izstājās otrajā vietā esošais braucējs, kas Grjazinam ļāva pakāpties uz otro pozīciju. Taču konkurenti noķēra Vasīliju un, Grjazinam dodoties džokerī pēdējā aplī, divi konkurenti viņu apdzina un Vasīlijs palika ceturtajā vietā. Uzvaru svinēja Sirils Reimonds.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png