profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs Portugāles RX posmā izcīna piekto vietu, A.Baumanis trešais Super 1600 klasē

Mārtiņš Jankovskis 23.04.2017 - 16:53 Nitišs Portugāles RX posmā izcīna piekto vietu, A.Baumanis trešais Super 1600 klasē
Reinis Nitišs. Foto: EKS

Montalegres trasē Portugālē aizvadīts Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2017. gada sezonas otrais posms un Eiropas rallijkrosa čempionāta 1.posmam. Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas Pasaules RX Supercar klasē Jānis Baumanis bija astotais, bet Reinis Nitišs – desmitajā vietā, kamēr Artis Baumanis 1600 klasē ieņēma sesto vietu.

Supercar
Rīta treniņā Nitišs uzrādīja sesto rezultātu, bet Baumanis - 12. vietu. Trešajā kvalifikācijā Jānis savā braucienā finišēja otrais aiz Hansena, bet Reinis savā grupā palika otrais uzreiz aiz komandas biedra Matisa Ekstroma. Abi mūsu braucēji uzrādīja labus laikus, kas kopvērtējumā trešajā kvalifikācijas kārtā Reinim deva trešo vietu, bet Jānim – septīto pozīciju. Jāpiebilst, ka ātrs bija viens no līderiem Johans Kristofersons, taču sportists aizmirsa iebraukt džokerī, par ko viņš saņēma 30 sekunžu sodu, kas kopvērtējumā viņam trešajā kārtā deva 21.vietu.


Peters Solbergs

Ceturtajā kārtā Jānim savā braucienā trešā vieta, piekāpjoties Kenam Blokam un Andreasam Bakerudam. Noslēdzošajā 4.kārtas kvalifikācijas braucienā, kurā trasē devās tā brīža spēcīgākie braucēji, Nitišs izcīnīja otro vietu, piekāpjoties ātrajam Solbergam. Kopvērtējumā šajā kārtā Nitišs piektais, bet Jānis – astotais.

Līdz ar to pēc četrām kvalifikācijas kārtām līderis bija Solbergs, kuram sekoja Ekstroms un Kristofersons. Augstajā piektajā vietā finišēja Nitišs, bet par punktu mazāk un sestā vieta – Jānim Baumanim. Tas nozīmēja to, ka abi mūsu sportisti ir iekļuvuši pusfinālā.


Reinis Nitišs. Foto: EKS

Latviešu braucēji startēja katrs savā pusfinālā, un no cerīgās otrās starta rindas. Pirmajā pusfinālā Solbergs un Kevins Hansens uzreiz pēc starta pirmajā līkumā devās pamattrasē, kamēr Kristofersons un Nitišs devās džokerī. Pēc tam ilgu laiku Nitišs bija ceturtajā vietā, taču pēdējā aplī Nitišam izdevās apdzīt Hansenu, kurš devās džokerī, un izcīnīt trešo vietu, kas pēc ilgiem laikiem deva vietu finālā!

Otrajā pusfinālā Jānim padevās labs starts. Pirmajā līkumā Jānis bija otrais, aiz līdera Ekstroma. Taču tobrīd visai agresīvi Baumaņa otrajai vietai uzbruka Bakeruds, kurš izspieda Jāni ārpus trases. Jānis, notriecis vairākus stabiņus, cieši turējās aiz Bakeruda, kurš bija lēns, jo bija nolauzis sava auto riteni. Drīz vien Bakeruds izstājās un Baumanis pakāpās uz trešo vietu, taču Jāni jau bija noķēruši pārējie braucēji, kuri bija veikuši džokeri. Otrajā aplī Baumanis devās džokerī, taču turpinājumā Jānis bija lēns, jo sportistam bija izģērbies aizmugurējais ritenis. Uzvaru otrajā pusfinālā izcīnīja Ekstroms, kuram sekoja Lēbs un Timijs Hansens.


Foto: Rihards Baumanis

Finālā Nitišs startēja no pēdējās starta rindas. Uzreiz pēc starta Nitišs sekoja abiem VW braucējiem un aizbrauca pamattrasē. Nitišs cieši sekoja Solbergam un Kristofersonam, taču pārējie trīs braucēji, kuri jau bija izbraukuši džokeri, tuvojās līderiem. Vēlāk Solbergs pārsita auto riteni, kas Reinim ļāva pakāpties uz otro vietu. Priekšpēdējā aplī džokerī devās arī Nitišs, pēc kā mūsu braucējs atkrita uz piekto vietu, kurā arī Reinis finišēja. Uzvaru otro posmu pēc kārtas izcīnīja Ekstroms, kuram sekoja Lēbs un Kristofersons.

Fināla rezultāti:
1. Mattias EKSTRÖM 03:59.345
2. Sébastien LOEB 03:59.912
3. Johan KRISTOFFERSSON 04:00.254
4. Timmy HANSEN 04:01.074
5. Reinis NITIŠS 04:01.935
6. Petter SOLBERG 04:30.488

Super 1600 klase:
Artis Baumanis rīta treniņā bija piektais ātrākais. Trešajā kārtā uzvarēja braucienā, kas kopvērtējumā deva trešo vietu. Diemžēl pēdējā kvalifikācijas kārtā Artim bija pāragrs starts, kas kopvērtējumā ceturtajā kārtā deva 17.vietu. Taču, neskatoties uz to, Artis pēc četrām kvalifikācijas kārtām bija sestais, kas deva vietu pusfinālā. Pusfinālā Artim savā braucienā otrā vieta, kas ļāva iekļūt finālā!


Artis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Finālā pirmajā līkumā Artis, kurš startēja no otrās rindas ārmalas, devās džokerī, kur tobrīd viņam priekšā notika sadursme, pēc kuras viens braucējs ar nolauztu riteni izstājās, bet otrs bija priekšā Artim. Turpinājumā Artis atradās piektajā vietā, taču vēlāk, kad viens no konkurentiem devās džokerī, Baumanis bija ceturtais. Pēdējā aplī sīvā cīņā visi braucēji cīnījās par vietu uz goda pjedestālu, kur visveiksmīgākais bija Ulriks Linemans. Otrais Timurs Šigabudinovs, bet trešais - Kristians Zābo. Uzreiz aiz goda pjedestāla šoreiz finišejā Artis, kas priekš pirmās sezonas sacīkstes ir labs rezultāts.

Taču vēlāk Šigabudinovam piešķīra piecu sekunžu sodu, kas tādējādi uz goda pjedestāla trešā pakāpiena ļāva kāpt Artim!

Fināla rezultāti:
1. Ulrik LINNEMANN 04:23.084
2. Krisztián SZABÓ 04:24.204
3. Artis BAUMANIS 04:25.078
4. Kasparas NAVICKAS 04:25.478
5. Timur SHIGABOUTDINOV 04:23.947
6. Jussi-Petteri LEPPIHALME 00:04.767

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png