profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Šoreiz sacensības beidzās, kad motortelpu pārņēma liesmas

Go4speed 04.10.2015 - 19:01 Baumanis: Šoreiz sacensības beidzās, kad motortelpu pārņēma liesmas
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Svētdien Turcijā, Stambulas F-1 sacīkšu trases kompleksā, noslēdzās 11. FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Diemžēl ne Reinim Nitišam, ne Jānim Baumanim neizdevās iekļūt sacensību finālā.

Reinis Nitišs:
Sacensību otrās dienas laikā Reinis Nitišs startēja atlikušajās divās kvalifikācijas kārtās, kurās 21 dalībnieka konkurencē uzrādīja sesto un ceturto ātrāko laiku, kas četru kvalifikācijas kārtu kopsummā bija pietiekami, lai ierindotos ceturtajā vietā un kvalificētos pusfinālam, turklāt, nodrošinot sev startu no pirmās rindas.

Pusfinālā Nitišam izdevās ātrs starts, pēc kura jēkabpilietis izvirzījās brauciena vadībā. Nitišs lielāko daļu brauciena droši kontrolēja tā tempu, līdz piektā apļa laikā automašīnas ātrumkārbas defekta dēļ strauji zaudēja ātrumu un brauciena pozīcijas. Pusfināla finišā Nitišs ierindojās ceturtajā vietā, neiekļūstot Turcijas posma finālbraucienā.

''Pēc veiksmīgi veiktām kvalifikācijas kārtām, diemžēl, šoreiz neizdevās sacensības noslēgt uz pozitīvas nots. Šī sezona izvērtusies visnotaļ sarežģīta, jo gan sacīkšu negadījumi, gan tehniska rakstura defekti jau vairākkārtīgi lieguši iespēju iekļūt sacensību finālbraucienā,'' stāsta Reinis Nitišs.


Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

''Tomēr ir gandarījums, ka jau otro posmu pēc kārtas Olsbergs MSE automašīnas nedēļas nogales laikā spēj uzrādīt ļoti labu ātrumu. Arī Turcijā komandas biedrs Bakeruds ierindojās finālbrauciena otrajā vietā un mums tikai nedaudz pietrūkst, lai spertu pēdējo soli un izcīnītu komandai pirmo uzvaru šosezon. Lai to izdarītu, mums atlikušas vēl divas iespējas, un pirmā no tām būs pēc divām nedēļām Itālijā!” tā Nitišs.

Reinis Nitišs Turcijā izcīnīja 16 punktus. Desmit posmu laikā Nitišs iekrājis 150 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas 7. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 256 punktiem atrodas Peters Solbergs, kuram pietuvojies Turcijas posma uzvarētājs, zviedrs Timijs Hansens (237 punkti).

Jānis Baumanis:
Pēc sestdien aizvadītajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Jānis atradās kopvērtējuma 12.vietā un tādējādi pretendēja uz vietu Turcijas posma pusfinālā, taču svētdien jau no paša rīta bija skaidrs, ka diena būs smaga un uz pusfinālu var cerēt tikai ļoti labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā.

Jāņa mašīnai atkal piemeklēja turbīnas defekts, līdz kura novēršanai drošības apsvērumu dēļ nebija iespējams braukt un nācās izlaist svētdienas rīta treniņbraucienus. Līdz trešā kvalifikācijas brauciena startam Team Peugeot-Hansen komandas mehāniķi spēja problēmas daļēji novērst un Jānis varēja doties uz trešā kvalifikācijas brauciena startu.

“Tehniskās problēmas lielā mērā bija novērstas, tomēr līdzīgi kā sacensību pirmajā dienā ātrumu pārslēgšana nebija īsti perfekta. Piedevām džokera aplī krievu braucējs Timurs Timerzjanovs manu mašīnu izmantoja kā bremzēšanās valni, lielā ātrumā atspiedās pret mani un tā rezultātā noslāpa manas mašīnas dzinējs. To izdevās ātri iedarbināt, tomēr bija jau zaudēts diezgan daudz laika un pēc sekojošām asām kontaktcīņām uz labu rezultātu cerēt nevarēju,” dienas ievadu atstāsta Jānis Baumanis.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Pēc trim braucieniem Jānis kopvērtējumā atradās 15.pozīcijā, tomēr punktu deficīts bija pavisam neliels un iespējas iegūt tiesības startēt pusfinālā - pavisam reālas. Tās gan sagrāva ceturtais kvalifikācijas brauciens, kurā pēc laba starta un ātriem pirmajiem apļiem Jāņa pilotētais Peugeot 208 WRX turbīnas defekta dēļ aizdegās un no turpmākām sacensībām nācās izstāties.

“Ceturtajā kvalifikācijā braucu kopā ar Deiviju Žanī un Topi Haikinenu. Bija labs starts, devos džokera aplī, braucu savā tempā pa tīrām trajektorijām un jau likās, ka būs ļoti labi, tomēr tad sāku just, ka mašīnai sāk zust jauda. Līkumos, kur biju braucis trešajā pārnesumā, tagad nācās braukt ar otro pārnesumu un pat uzsist pa sajūga pedāli, lai dabūtu apgriezienus. Turklāt trešajā aplī salonā parādījās dūmi un apļa beigās tie jau bija tik biezi, ka bija skaidrs, ka motortelpu ir pārņēmušas liesmas. Drošības apsvērumu dēļ izvēlējos stāties trases malās un sacensības man līdz ar to bija beigušās,” par Turcijas posma izskaņu stāsta Jānis Baumanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png