profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Tas bija emocionāls brīdis, kad tiku izsaukts uz skatuves

Mārtiņš Jankovskis 07.12.2014 - 15:04 Nitišs: Tas bija emocionāls brīdis, kad tiku izsaukts uz skatuves
Reinis Nitišs ar FIA balvu pēc atlidošanas mājās. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Svētdien pēcpusdienā no Kataras (caur Frankfurti) mājās atgriezās 2014.gada pasaules rallijkrosa čempionāta trešais ātrākais braucējs, 18 gadus vecais jēkabpilietis Reinis Nitišs, kuru klātienē sagaidīt bija ieradušies daži desmiti atbalstītāju un draugu. Nedaudz uzkavējoties lidostā un atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Reinis devās tālāk uz Jēkabpili, kur arī plānota svinīgā sagaidīšana.

Portāls Go4speed uz īsu sarunu aicināja Reini Nitišu, kurš, lai arī bija nedaudz saguris pēc tālā ceļa, bija labā noskaņojumā.

Kādas ir emocijas, atgriežoties mājās?
Emocijas ir lieliskas, jo beidzot pēc visiem garajiem lidojumiem esmu mājās, taču lielākās emocijas bija uzreiz pēc finiša, kad izcīnīju trešo vietu pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā, kā arī kopā ar Andreasu Bakerudu komandai nodrošinājām pirmo vietu ražotāju ieskaitē.

Noteikti patīkamas emocijas bija ar FIA apbalvošanas ceremonijā Dohā.
Protams, tās bija neaizmirstamas emocijas. Tas bija emocionāls brīdis, kad tiku izsaukts uz skatuves, un arī mana mašīna uz tās uzbrauca. Tu redzi, ka tev apkārt sēž pasaules ātrākie braucēji, kuri ir tādi paši cilvēki kā visi mēs. Apskatot to visu, ir motivācija strādāt vēl vairāk un sasniegt augstākus rezultātus.

Nebija tā, ka daudziem tavs uzvārds tur bija svešs.
Jā, no sākuma mani praktiski neviens nezināja, bet, kad izsauca, tad vēlāk jau mani kaut cik zināja (smejas). Taču te man jāsaka liels paldies pasaules rallijkrosa čempionam un 2003.gada WRC čempionam Peteram Solbergam, kurš, runājot ar citiem sportistiem, mani uzreiz iepazīstināja ar pārējiem. Centos staigāt kopā ar viņu, jo Peters par mani visiem braucējiem aizlika labu vārdu. Bija patīkami.

Izstāsti lūdzu par tām kartinga sacensībām. Tavs rezultāts pārsteidza ļoti daudzus.
Kartinga sacensībās bija ļoti interesanti. Kvalifikācijā man bija otrais labākais laiks. Izšķirošajā braucienā nonācu vadībā, taču nedomāju, ka puiši tā sitīsies. Vienā no līkumiem dabūju kārtīgu sitienu un atkritu uz ceturto vietu. Tad sapratu, ja man sit, tad jāsit pretim (smejas). Turpinājumā cīņas karstumā izsitu Romēnu Grožānu un 2014. gada WTCC čempionu Hosē Mariju Lopesu, bet beigās tik un tā paliku ceturtais, kas domāju, ka nav slikti, lai arī gribējās tikt vismaz trijniekā.

Kā kopumā pasākums bija noorganizēts?
Pats pasākums bija ļoti grandiozs, lai arī, protams, bija dažas kļūdas, kuras varēja pamanīt. Taču kopumā viss bija visaugstākajā līmenī.

Pēc oficiālās daļas bija arī ballīte?
Jā, pēc oficiālās daļas vakarā uz viesnīcas jumta bija pasākuma neoficiālā daļa, kurā arī jautrības netrūka.

Vai varēja iedzert arī kādu grādīgu dzērienu, zinot Kataras likumus, kas aizliedz lietot grādīgos dzērienus?
Šajā ballītē alkoholu varēja lietot, taču līdz plkst. 2:00 naktī, kad ballītei bija jābeidzas. Daži to arī izmantoja un atpūtās.

Laikam šāds FIA pasākums ir katra autosportista sapnis.
Ja sākumā vēl nedaudz šaubījos, vai doties uz šo pasākumu, tad jāsaka, ka tagad, redzot to visu pasākumu un tos sportistus, tad tādu pasākumu nevar laist garām. Ceru, ka kādreiz vēl izdosies tur nokļūt, jo pēc šāda pasākuma ir iegūti jauni draugi, kā arī ir motivācija strādāt vēl vairāk, lai tur varētu atgriezties.

Tagad atvilksi nedaudz elpu vai jau sāksi lēnām gatavoties jaunajai sezonai?
Nedaudz atpūtīšos, jo jāsaprot, kas noticis un ko esam izdarījuši. Un tad lēnām jāsāk gatavoties nākamajai sezonai, jo tā pienāks ļoti ātri.

Paldies un lai veicas arī turpmāk
Paldies visiem, kuri atbalstīja mani un fanoja. Prieks, ka sezonu izdevās noslēgt uz tik augstas un pozitīvas nots.

Drīzumā piedāvāsim fotogaleriju no Reiņa Nitiša sagaidīšanas mājās
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png